online lezen  |  afmelden
Knltb
4 september 2017
Haarhuis kiest voor sterkste Davis Cupteam in duel tegen Tsjechië
Amersfoort, 4 september 2017 - Paul Haarhuis, captain van het Nederlands Davis Cupteam, heeft vandaag het team bekendgemaakt dat van 15 tot en met 17 september in Den Haag de strijd aan zal gaan tegen Tsjechië. Voor het duel dat Nederland bij winst terugbrengt in de Wereldgroep kiest Haarhuis voor Robin Haase (ATP, 36), Tallon Griekspoor (ATP, 343), Thiemo de Bakker (ATP, 374) en Jean-Julien Rojer (ATP dubbelspel, 28).

Paul Haarhuis kijkt uit naar het duel in eigen land: “Het is fantastisch om met het Davis Cupteam een thuiswedstrijd te spelen. We treden in Den Haag aan met het sterkst mogelijke team, met Robin Haase als kopman. Het is voor ons een voordeel dat de Tsjechische kopman Tomas Berdych niet meedoet, al beschikt de Tsjechische ploeg met Jiri Vesely (ATP, 55) alsnog over een sterke speler uit het internationale circuit. Hij heeft laten zien dat hij voor veel spelers een lastige tegenstander is. Door het ontbreken van Berdych echter liggen de ploegen qua niveau dichter bij elkaar en liggen de kansen voor beide teams ongeveer gelijk. Met het thuisvoordeel aan onze kant hopen we het hoogste niveau in de Davis Cup te bereiken.”

Nederland vs. Tsjechië
Sportcampus Zuiderpark in Den Haag is op 15, 16 en 17 september 2017 het decor voor het spannende Davis Cupduel tussen Nederland en Tsjechië. De winnaar van het duel speelt in 2018 in de Wereldgroep, het hoogste niveau van de Davis Cup.
 
Tsjechië is een geduchte tegenstander voor Nederland. In de zes onderlinge ontmoetingen is de tussenstand 5-1 in het voordeel van Tsjechië. Tsjechië is de huidige nummer 9 van de wereldranglijst, Nederland staat op plek 20 van de wereldranglijst.
 
Lees meer over het Davis Cupduel op KNLTB.nl/daviscup.
 
 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
0881302612 of 0638397025
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook