online lezen  |  afmelden
Knltb
28 augustus 2017
Nationale Veteranenkampioenen tennis 2017 bekend
Amersfoort, 28 augustus 2017 - Van maandag 21 tot en met zondag 27 augustus 2017 streden 203 spelers op de gravelbanen van Tennisclub Etten in Etten-Leur om de nationale enkel-, dubbel- en gemengddubbelspeltitels tijdens de Nationale Veteranen Kampioenschappen (NVK).

In de categorieën 35+ tot en met 85+ werden de hele week veel spannende wedstrijden gespeeld, die onderstaande winnaars opleverden.

Winnaars enkelspel
35+: Romano Frantzen (Den Haag) en Regina Balcune (Hilversum)
40+: Dennis Bank (Volendam) en Mireille Bink (Den Haag)
45+: Bas Snelders (Berlicum) en Eva Haslinghuis (Den Haag)
50+: Niels de Kok (Den Bosch) en Annemiek Wissink (Den Haag)
55+: Hans van den Brande (Hilversum) en Carole de Bruin (Eemnes)
60+: Ronald van der Horst (Castricum) en Sylvia Lievers-Kronenburg (Almere)
65+: Martin Koek (Diemen) en Heleen Janssen-Prins (Kamperland)
70+: Etto van Waning
75+: Ed Sasker (Bathmen)
80+: Jack Leonhart (Zwijndrecht)
85+: Jack van der Laan (Markelo)
  
Uitslagen
Klik hier voor een volledig overzicht van alle winnaars. Voor meer informatie over de NVK 2017, kijk op www.knltb.nl/nvk.

De resultaten van het toernooi worden verwerkt in de Veteranen Ranglijst. Het toernooi maakt als een Grade 2 toernooi onderdeel uit van het ITF Seniors Circuit 2017, waardoor tijdens deze kampioenschappen ook punten te verdienen zijn voor de ITF ranglijst. De prestaties tijdens het toernooi wegen daarnaast mee in de samenstelling van de teams die deelnemen aan het WK Veteranentennis.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl

Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook