Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
17 augustus 2017
Veteranen strijden in Etten-Leur om nationale tennistitels
Amersfoort, 17 augustus 2017 - Van maandag 21 tot en met zondag 27 augustus 2017 vinden de Nationale Veteranen Kampioenschappen (NVK) plaats op de gravelbanen van Tennisclub Etten in Etten-Leur. Nederland heeft vele veteranen die op topniveau spelen. In de leeftijdscategorieën 35+ t/m 85+ gaan zij in Etten-Leur de strijd met elkaar aan om de nationale enkel- en dubbelspeltitels.

Deelnemers
Tennis is de grootste sport van Nederland in de leeftijdscategorie 35+. Tijdens de NVK doen 203 spelers een gooi naar de nationale veteranentitel in het enkel-, dubbel- en gemengd dubbelspel. De heren strijden met elkaar in de leeftijdscategorieën 35+ tot en met 85+. De dames spelen in de leeftijdscategorieën 35+ tot en met 65+. De volledige deelnemerslijst, plaatsingen en schema's van de NVK zijn op toernooi.nl te zien. De uitslagen van de wedstrijden zijn hier eveneens op te vinden.

De resultaten van het toernooi worden verwerkt in de Veteranen Ranglijst. Het toernooi maakt als een Grade 2 toernooi onderdeel uit van het ITF Seniors Circuit 2017, waardoor tijdens deze kampioenschappen ook punten te verdienen zijn voor de ITF ranglijst. De prestaties tijdens het toernooi wegen daarnaast mee in de samenstelling van de teams die deelnemen aan het WK Veteranentennis.

Voor meer informatie over de NVK 2017, kijk op www.knltb.nl/nvk.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee 605.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen. 
www.knltb.nl

Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook