online lezen  |  afmelden
Knltb
13 augustus 2017
Persbericht
Nationale Jeugdkampioenen tennis 2017 bekend

Amersfoort, 13 augustus 2017 - Sidané Pontjodikromo en Isolde de Jong hebben zich dit weekend gekroond tot kampioenen in de hoogste leeftijdscategorie (17-18 jaar) op de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) in Hilversum.

Pontjodikromo, als vierde geplaatst, versloeg de als tweede geplaatste Jesper de Jong met 7-5, 4-6, 7-6 (5) in een zinderende finale die 4 uur en 22 minuten duurde. Vorig jaar was hij als vijfde geplaatst in de leeftijdscategorie 15-16 jaar, ook toen wist hij de kampioenstitel op zijn naam te schrijven door die finale te winnen van Jesper de Jong. Pontjodikromo veroverde in 2016 niet alleen de Nederlandse outdoor- maar ook de Nederlandse indoortitel in de leeftijdscategorie 15-16 jaar. Bij de meisjes rekende Isolde de Jong in een bijna drie uur durende wedstrijd af met de als derde geplaatste Stephanie Visscher. De finale kende drie sets: 6-2, 0-6, 7-5. In de halve finale had De Jong al gewonnen van de als tweede geplaatste Dainah Cameron.

Menzis NJK 
Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 augustus 2017 streden 388 tennistalenten op de banen van Tulip Tennisvereniging in Hilversum om de nationale enkel- en dubbelspeltitels tijdens de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK). 

In de categorieën t/m 12, 14, 16 en 18 jaar werden de hele week veel spannende wedstrijden gespeeld. De nieuwe kampioenen kunnen zich scharen in een mooi rijtje van voorgaande winnaars: Thiemo de Bakker, Robin Haase, Arantxa Rus en Richel Hogenkamp. 
 
De winnaars per categorie
JE12: Kyvan Rietkerk (Zoetermeer)
JE14: Bastiaan Weststrate (Voorschoten)
JE16: Lodewijk Weststrate (Voorschoten)
JE18: Sidané Pontjodikromo (Doorn)

ME12: Isis van den Broek (Driebergen-Rijsenburg)
ME14: Melissa Boyden (Zandvoort)
ME16: Julie Belgraver (Den Haag)
ME18: Isolde de Jong (Capelle aan den IJssel)

Bekijk hier de volledige lijst met alle winnaars, inclusief de winnaars van het dubbelspel.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee 605.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen. 
www.knltb.nl
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook