Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
5 juli 2017
Persbericht: Vrolijke gezichten op de NK Gehandicapten-tennis bij ATV De Hertenkamp

Amersfoort, 5 juli 2017 - Afgelopen weekend vonden bij Vereniging ATV De Hertenkamp in Assen de Nederlandse Kampioenschappen G-tennis plaats. G-tennis is tennis voor mensen met een verstandelijke beperking. In totaal speelden zo’n 140 tennissers inclusief zogeheten buddy’s 165 partijen van twintig minuten in poulevorm. ATV De Hertenkamp heeft 16 G-tennisleden en nam in het kader van het feestelijke verenigingslustrum - de vereniging bestaat dit jaar 125 jaar - de organisatie van de NK op zich. Hoewel slecht weer was voorspeld scheen de zon volop. Dit droeg bij aan de vele vrolijke gezichten op en naast de tennisbanen. De NK G-tennis vonden dit jaar voor de vierde keer plaats.

Foto: Yolanda Visser. Klik op de foto voor afbeelding in hoge resolutie. 

De organisatie van het evenement is ATV De Hertenkamp uitstekend bevallen. “We hebben heel wat uurtjes erin gestopt en het was een prachtige dag", zegt bestuurslid Ellen van Loevezijn. "Met al onze 75 vrijwilligers hebben wij een hele mooie dag neergezet." De Asser Tennisvereniging overweegt om er een terugkomend evenement van te maken. "Iedereen is zo enthousiast. Tijdens het napraten hadden we zoiets van: 'zullen we dit volgend jaar weer gaan doen..?' Je weet nu een beetje wat je moet verwachten. Wij staan er als club open voor om dit nog een keer te doen, of een ander evenement. Nog iets groters wellicht. Wij hebben daar de faciliteiten en de mensen voor. Dus ja, laat maar komen."

Deelnemende verenigingen
Uit het hele land namen tennissers deel aan de NK. De spelers zijn afkomstig van de verenigingen ATV de hertenkamp (Assen), ATV Diemen (Diemen), HTV Ten woude (Heerenveen), LTC Nohn (Sappemeer), SGK Gtennis Zoetermeer (Zoetermeer), SGT Alexanderstad (Rotterdam), St aangepast tennis Komt ie (Hilversum), TC Bargeres (Emmen), TC De Snelle Sprong (Tegelen), TC Etten (Etten-Leur), TC Oostrum (Oostrum), TC 't Weusthag (Hengelo), TCO Tennisclub Oosterwolde (Oosterwolde), TV De Cromme Bal (Krommenie), TV Griffensteyn (Zeist), TV Sint Tunnis (Stevensbeek), TV Smash (Heemstede en Haarlem) en TV Zaansport (Zaandam).

Wat is G-Tennis
G-tennis is tennis voor mensen met een verstandelijke beperking. G-tennis is er op alle niveaus en kan gespeeld worden op alle ondergronden. Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop, het is goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden van de speler. Het kan onderling gespeeld worden, maar er kan ook aan de reguliere verenigingsactiviteiten worden deelgenomen. G-tennis is met name bestemd voor spelers die ten gevolge van hun verstandelijke beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere evenementen. Indien mogelijk kunnen G-tennissers in het reguliere tennisleven mee draaien. Spelers voor wie dit niet mogelijk is, krijgen een speciaal aanbod.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl

Niet voor publicatie
Voor meer informatie en het opvragen van beeldmateriaal:

Judith Peek
Coördinator Gehandicaptentennis KNLTB
088 130 26 00
j.peek@knltb.nl

Of 

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
088 130 26 09
06 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook