Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
2 juli 2017
Persbericht: Groots Menzis Tenniskids Feest groot succes

Amersfoort, 2 juli 2016 - Dit weekend vond op zaterdag 1 juli in Eindhoven en op zondag 2 juli in Utrecht het grote Menzis Tenniskids Feest plaats. Het feest was speciaal voor kinderen die deel hebben genomen aan de Tenniskids voorjaarscompetitie (World Tour of Groene competitie). Uit het hele land kwamen ongeveer 1000 kinderen samen om de competitie feestelijk af te sluiten. Onder leiding van Nickelodeon presentator Bart Boonstra vermaakten de kinderen zich op de onderdelen tennis, fun en entertainment. Zo waren er naast alle tennisactiviteiten een goochelshow van Jasper Oberon en een spetterend optreden van The Voice of Holland-winnares Pleun.

Bekijk hier alle foto's van het Menzis Tenniskids Feest 2017.

Op zaterdag vond het feest plaats in Eindhoven bij TV Prinsejagt, TV Tegenbosch en Op Noord. Op zondag werd het feest gehouden in Utrecht bij Sportcentrum Oudenrijn en LTC Vleuten de Meern. Het feest werd afgetrapt met een professionele warming-up waarmee de kinderen zich warm dansten. Daarna namen de kinderen, opgedeeld in leeftijd naar de Tenniskids-kleuren rood, oranje en groen, deel aan allerlei activiteiten. Op het feest waren drie onderdelen; tennis, fun en entertainment. Op de tennisbanen konden kinderen meedoen aan verschillende tennisoefeningen. Bij het funonderdeel kwamen de kinderen terecht op een mini festival waar ze konden kiezen uit beachtennis of rolstoeltennis en ze konden hier ook chillen op één van de vele luchtkussens en spelletjes spelen. Verder stond de spannende goochelshow van Jasper Oberon op het programma en de dag werd afgesloten met een spetterend optreden van The Voice of Holland-winnares Pleun.

Menzis Tenniskids Feest 2017
De KNLTB en zorgverzekeraar Menzis organiseren het Menzis Tenniskids Feest dit jaar voor de tweede maal. Het feest is speciaal voor alle kinderen die meer dan drie keer hebben deelgenomen aan de World Tour en Groene competitie en heeft als doel om kinderen vaker te laten tennissen en zo meer te laten bewegen. Er zijn zo'n 70.000 kinderen tot en met 12 jaar die tennissen bij een KNLTB-vereniging, waarvan ongeveer 25.000 kinderen tennissen in competitieverband.

Tenniskids weekend met ook Menzis Tenniskids@school evenement in Groningen
Voorafgaand aan het Menzis Tenniskids Feest vond op vrijdag 30 juni de afsluiting van het Menzis Tenniskids@school traject plaats. Ruim 500 kinderen van Groningse basisscholen gingen met Jacco Eltingh de tennisbaan op. De afgelopen maanden maakten meer dan zeshonderd kinderen van Groningse basisscholen tijdens hun gymles kennis met tennis. Ruim vijfhonderd van hen waren aanwezig bij het feestelijke slotevenement.
Over Tenniskids
Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.
www.tenniskids.nl

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
Niet voor publicatie

Voor meer informatie en het opvragen van beeldmateriaal:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook