Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
30 juni 2017
Persbericht: 500 Groningse schoolkinderen tennissen met Jacco Eltingh

Amersfoort, 30 juni 2017 – Vandaag gingen ruim 500 kinderen van Groningse basisscholen de tennisbaan op met voormalig toptennisser Jacco Eltingh. In de Stadjershal in Groningen sloten de kinderen, in aanwezigheid van sportwethouder Paul de Rook, het geslaagde Menzis Tenniskids@school traject af. De afgelopen maanden maakten ruim zeshonderd kinderen van Groningse basisscholen tijdens hun gymles kennis met tennis. Ruim vijfhonderd kinderen waren vanmorgen aanwezig bij het feestelijke slotevenement. Deelnemende basisscholen waren de Anne Frankschool, De Kleine Wereld, De Wijert, OBS Karrepad, De Heerdstee, OBS de Beijumkorf en OBS de Sterrensteen.

 
Foto Henk Koster. Klik op foto voor afbeelding in hoge resolutie.
 


Op dit slotevenement was iedereen welkom, ook kinderen die niet hebben deelgenomen aan het Menzis Tenniskids@school traject of die geen tenniservaring hebben. Trainers van Groningse verenigingen waren aanwezig om met de kinderen spelletjes te doen en een balletje te slaan. Het Menzis Tenniskids@school slotevenement zou eigenlijk op de Grote Markt in Groningen plaatsvinden. Vanwege de regen werd echter besloten om het evenement te verplaatsen naar de Stadjershal.

In het Menzis Tenniskids@school traject worden kinderen letterlijk in beweging gebracht. In dit traject werkten Bslim Groningen (sportief leefstijlprogramma van de Gemeente Groningen), de KNLTB en zorgverzekeraar Menzis samen. Menzis is sinds 2010 de jeugdpartner van de KNLTB. Met Tenniskids@school maken kinderen kennis met Tenniskids, het tennisprogramma van de KNLTB voor kinderen tot en met 12 jaar. Het doel van Tenniskids@school is om kinderen enthousiast te maken voor de tennissport, zodat zij doorstromen naar het Tenniskids-programma op de vereniging en hierbij structureel gaan bewegen.

Tenniskids weekend
Ook op zaterdag en zondag vinden er Tenniskids evenementen plaats in het land. Naast het Menzis Tenniskids@school slotevenement op vrijdag, vindt het grote Menzis Tenniskids Feest op zaterdag 1 juli in Eindhoven plaats en op zondag 2 juli in Utrecht. In totaal gaan dit weekend ruim 1.500 kinderen de tennisbaan op.
Over Tenniskids@school
Met Tenniskids@school maken kinderen op school al kennis met het Tenniskids programma. Tennis wordt dan een onderdeel van het lesprogramma, gegeven door de vakdocenten van school. Ook kunnen de plaatselijke tennisleraar en tennisvereniging hier een rol in spelen. Scholen kunnen via de KNLTB een Tenniskids@school pakket lenen of aanschaffen. Het doel van Tenniskids@school is kinderen enthousiast te maken voor tennis zodat zij doorstromen naar het Tenniskids programma op de vereniging en zo structureel gaan bewegen.

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.
www.tenniskids.nl

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook