Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
20 juni 2017
Persbericht: Nationale Kampioenschappen G-Tennis bij ATV de Hertenkamp in Assen op 2 juli
Amersfoort, 21 juni 2017 - Op zondag 2 juli aanstaande vindt op de banen van tennisvereniging ATV de Hertenkamp in Assen het Nederlands Kampioenschap G-Tennis plaats. Ongeveer 140 tennissers komen op deze dag samen om hun wedstrijden te spelen. Het NK G-Tennis wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd op initiatief van de KNLTB.  ATV de Hertenkamp en haar vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. Voor ATV de Hertenkamp is het NK G-Tennis een extra feestelijk evenement: de vereniging bestaat dit jaar 125 jaar.

Programma (onder voorbehoud)
08.30 – 09.00 uur          Ontvangst                                                                              
09.00 – 09.20 uur          Officiële opening                                            
09.30 uur                         Aanvang Wedstrijden
17.00 – 17.30 uur          Finales
17.30 – 18.00 uur          Muziek en feest                                                               
18.00 – 18.45 uur          Prijsuitreiking + afsluiting                                                        
                                                                               
Regelgeving
Wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels van Special Olympics, welke zijn gebaseerd op de regels van de International Tennis Federation. 

Deelnemende verenigingen
Uit het hele land nemen tennissers deel aan de NK. De spelers zijn afkomstig van de verenigingen ATV de hertenkamp (Assen), ATV Diemen (Diemen), HTV Ten woude (Heerenveen), LTC Nohn (Sappemeer), SGK Gtennis Zoetermeer (Zoetermeer), SGT Alexanderstad (Rotterdam), St aangepast tennis Komt ie (Hilversum), TC Bargeres (Emmen), TC De Snelle Sprong (Tegelen), TC Etten (Etten-Leur), TC Oostrum (Oostrum), TC 't Weusthag (Hengelo), TCO Tennisclub Oosterwolde (Oosterwolde), TV De Cromme Bal (Krommenie), TV Griffensteyn (Zeist), TV Sint Tunnis (Stevensbeek), TV Smash (Heemstede en Haarlem) en TV Zaansport (Zaandam).

Route en parkeren
Publiek en pers zijn van harte uitgenodigd bij de NK G-Tennis. Het is op deze dag niet mogelijk om te parkeren bij het tennispark zelf. U kunt uw auto parkeren bij het dichtbij gelegen Provinciehuis Drenthe in Assen.  

Stel uw navigatie in op het onderstaande adres:
Provinciehuis Assen
Westerbrink 1
9405 BJ Assen

Het Provinciehuis is ook via Openbaar Vervoer bereikbaar. Bekijk hier de volledige routebeschrijving.

Vanuit het Provinciehuis gaan er vanaf 8.00 uur gedurende de gehele dag pendelbusjes die u naar het tennis park en weer terug naar uw auto brengen. Het Provinciehuis is ook binnen loopafstand van het tennispark (ong. 15 minuten lopen)

Wat is G-Tennis
G-tennis is tennis voor mensen met een verstandelijke beperking. G-tennis is er op alle niveaus en kan gespeeld worden op alle ondergronden. Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop, het is goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden van de speler. Het kan onderling gespeeld worden, maar er kan ook aan de reguliere verenigingsactiviteiten worden deelgenomen. G-tennis is met name bestemd voor spelers die ten gevolge van hun verstandelijke beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere evenementen. Indien mogelijk kunnen G-tennissers in het reguliere tennisleven mee draaien. Voor wie dit niet mogelijk is, krijgen een speciaal aanbod.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl

Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Judith Peek
Coördinator Gehandicaptentennis KNLTB
088 130 26 00
j.peek@knltb.nl

Of 

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
088 130 26 09
06 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook