Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
16 juni 2017
Persbericht: Rolf Thung benoemd tot Erelid tennisbond

Amersfoort, 16 juni 2017 – Voormalig KNLTB Voorzitter Rolf Thung is benoemd tot Erelid van de KNLTB. Uit handen van de Penningmeester van het Bondsbestuur Wolfgang Born ontving Thung deze onderscheiding voor zijn buitengewone inzet voor de tennissport, zowel in binnen- als buitenland.


V.l.n.r. Wolfgang Born, Rolf Thung en algemeen directeur KNLTB Erik Poel. Foto: Henk Koster.  

Rolf Thung heeft zich meer dan 30 jaar op buitengewone wijze ingezet voor de tennissport, waarvan de laatste zes jaar als Voorzitter van het Bondsbestuur. Daarnaast heeft Thung op nationaal en internationaal niveau diverse bestuurlijke functies vervuld. Dit alles werd gekenmerkt door zijn actieve rol, gedrevenheid en grote betrokkenheid.

Thung behoort met de benoeming tot een select gezelschap van Ereleden van de tennisbond. Karin van Bijsterveld, Jacco Eltingh, Paul Haarhuis, Koen Hehenkamp, Richard Krajicek, Tom Okker, Klaas Rijpma, Betty Stöve en Esther Vergeer gingen hem voor.

Erelid van de KNLTB
Het predicaat Erelid wordt door de Ledenraad op voorstel van het Bondsbestuur verleend aan een persoon die zich in de tennissport en/of tegenover de KNLTB zowel nationaal als internationaal heeft onderscheiden.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
Niet voor publicatie

Voor meer informatie en opvragen van beeldmateriaal:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook