online lezen  |  afmelden
Knltb
13 juni 2017
Persbericht: Bas Coulier Bondscoach NTC KNLTB
Amersfoort, 13 juni 2017 - Vanaf 1 september 2017 zal Bas Coulier in dienst treden als Bondscoach NTC (Nationaal Trainingscentrum) van de KNLTB. In deze functie zal Bas een constante factor worden voor alle huidige en jonge tennistoppers die bij de KNLTB trainen. Daarnaast zal Bas ook onderdeel gaan uitmaken van het ‘technisch hart’ van de KNLTB, waarin hij samen met Paul Haarhuis en Alex Reijnders verantwoordelijk is voor alles op het gebied van tennisinhoudelijke zaken. Dennis Sporrel en Frits Raijmakers blijven verantwoordelijk voor respectievelijk het rolstoeltennis en het veteranentennis.
 
Jacco Eltingh, Technisch Directeur KNLTB: “Ik vind het geweldig dat wij Bas binnen de KNLTB mogen verwelkomen. Bas heeft bij Tennisschool Amstelpark en op andere locaties mogen werken met verschillende tennissers, van jonge aanstormende talenten tot aan de absolute toppers. Daarnaast heeft hij ook als reizend coach de internationale tenniswereld leren kennen. Bas is iemand van onbesproken gedrag, consequent en heeft een enorme drive. Hij heeft met zijn vele ervaring toegevoegde waarde voor iedereen.”
 
Bas Coulier is  blij dat hij benaderd is voor deze functie: “Deze functie als Bondscoach NTC biedt mij een mooie nieuwe uitdaging. Ik heb er veel zin in om vanaf september aan de slag te gaan met de huidige toppers en de talentvolle jeugd. Talent is een verplichting het maximale uit jezelf te halen!”
 
Topsportdoelstellingen KNLTB
De KNLTB wil dat Nederlandse tennissers weer structureel mee kunnen doen op topniveau. De ervaring heeft geleerd dat talent alleen geen garantie is voor succes. Alleen met optimale begeleiding en de juiste mentaliteit kunnen we het maximale halen uit onze talenten. Daarom streven we naar een prestatiecultuur waarin onze spelers elke dag opnieuw worden gestimuleerd om zichzelf te verbeteren en hun grenzen te verleggen.Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl 0881302612
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook