online lezen  |  afmelden
Knltb
11 juni 2017
H.L.T.C. Leimonias pakt landstitel in Eredivisie Gemengd 2017
H.L.T.C. Leimonias heeft de strijd om het landskampioenschap in de Eredivisie Gemengd gewonnen. De tennissers uit Den Haag versloegen in de finale Egeria A.L.T.A. uit Amersfoort op basis van het aantal gewonnen sets. De eindstand was 3-3, waarbij het aantal gewonnen sets in het voordeel van H.L.T.C. Leimonias was. Het team uit Den Haag wist hiermee op het eigen sportpark hun titel te prolongeren en kroonde zich daarmee voor de 22ste keer tot kampioen van Nederland.

Wedstrijden
De dames van beide ploegen zorgden na de enkelspelen voor een 1-1 tussenstand. Egeria A.L.T.A. kwam op voorsprong door de winst van Bernarda Pera op Irina Bara met 4-6, 6-0, 6-4. Mihaela Buzarnescu knokte zich tegen Sandra Zaniewska naar de winst (6-2, 4-6, 6-2), waardoor de tussenstand op 1-1 kwam. In de herenenkelspelen werden de punten vervolgens ook verdeeld. Maxime Authom won namens H.L.T.C. Leimonias van Antal van der Duim (6-3, 7-6), Nick van der Meer van Egeria A.L.T.A. ging er met de winst vandoor in zijn partij tegen Niels Desein (6-4, 6-4).  Na de enkelspelen stond het helemaal gelijk, in wedstrijden, sets en games. De dubbelspelen moesten de beslissing gaan brengen. 

In de damesdubbel ging de winst naar de dames van Egeria A.L.T.A. Pera en Zaniewska waren met 6-2, 5-7, 7-6 te sterk voor Bara en Buzarnescu. In de herendubbel gingen de Belgen van H.L.T.C. Leimonias (Authom en Desein) er met de winst vandoor, door Van der Duim en Gero Kretschmer te verslaan met 6-4, 6-1. Hiermee kwam de eindstad op 3-3, waarbij het aantal gewonnen sets in het voordeel was van H.L.T.C. Leimonias.

Meer informatie over de Eredivisie Gemengd is te vinden op de KNLTB website.
 

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl0881302612
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook