online lezen  |  afmelden
Knltb
31 mei 2017
Nieuwsbrief G-Tennis #2: Doe je ook mee aan het NK G-Tennis?
NK G-Tennis 2017
Op zondag 2 juli organiseert ATV de Hertenkamp uit Assen in samenwerking met de KNLTB de Nationale Kampioenschappen G-Tennis. Aan deze Nationale Kampioenschappen mogen G-Tennissers, met een KNLTB lidmaatschap, van elk niveau deelnemen. In tegenstelling tot wat eerder werd aangegeven mogen ook spelers van clubs die zijn aangesloten bij Gehandicapten Sport Nederland deelnemen aan het NK G-Tennis 2017.  

Onderstaand het programma van de dag (nog onder voorbehoud):

08.30 – 09.00 uur     Ontvangst
09.00 – 09.20 uur     Officiële opening
09.30 uur                    Aanvang NK  G-Tennis
17.00 – 17.30 uur     Finales NK  G-Tennis (ovb)
17.30 – 18.00 uur     Muziek en feest
18.00 – 18.45 uur     Prijsuitreiking en afsluiting
 
Daarnaast worden er gedurende de dag side events georganiseerd. Spelers kunnen zich hiervoor op de dag zelf aanmelden bij de Wedstrijdleiding.
Aanmelding spelers - Reminder
Willen de spelers van jouw verenging ook meedoen aan het NK G-Tennis? Aanmelden kan nog tot en met zondag 4 juni 2017 via toernooi.nl.

Voor meer informatie over het aanmelden van spelers zie het stappenplan inschrijving NK G-Tennis. Uiterlijk een week voorafgaand aan het toernooi ontvangt het contactpersoon van de vereniging informatie over de definitieve indeling maar ook overige informatie zoals parkeermogelijkheden, openbaar vervoer en faciliteiten op het tennispark.  
Reglement
Er wordt gespeeld volgens de meest recente Special Olympics reglement en de regels van de KNLTB. Het Reglement Special Olympics, de (gewijzigde) Algemene voorwaarden NK G-Tennis 2017 en het formulier voor de individuele vaardigheidstest zijn downloadbaar via KNLTB.nl  .
Actuele informatie
Voor overige actuele informatie over de NK G-Tennis verwijzen we naar KNLTB.nl of naar Ellen van Loevezijn (organisatie ATV de Hertenkamp), telefoon 06-34124295 of email: nkg@atvdehertenkamp.nl.
Workshop G-Tennis – 24 augustus in Rotterdam
Op donderdag 24 augustus vindt de eerstvolgende workshop G-Tennis in Rotterdam plaats onder leiding van docente Ilona van de Wetering. Het gaat bij deze workshop niet alleen om de (klinische) gedragsproblematiek, maar net zo om dat ene kind in de groep, die een andere benadering nodig heeft. De workshop is voor tennisleraren en vrijwilligers die handvatten en ideeën willen krijgen om hier beter in te worden en voor leraren die zich met G-tennissers bezig (willen) houden. De workshop vindt plaats tijdens het ITF Rotterdam Open (inclusief Rolstoeltennis onderdelen) bij TV Victoria.

Zie voor meer informatie en inschrijving zie Centrecourt.nl. De inschrijving is vanaf 1 juni geopend. Trainers met een KNLTB trainerslicentie kunnen zich via bovenstaande link aanmelden Vrijwilligers van de club kunnen zich aanmelden via g-tennis@knltb.nl.
Vacature Technisch Gedelegeerde Special Olympics - Reminder
Special Olympics Nederland maakt onderdeel uit van een wereldwijde organisatie die in 170 landen zorg draagt voor sporttrainingen en -wedstrijden voor meer dan 4 miljoen mensen met een verstandelijke beperking. Special Olympics Nederland (SON) is de enige door Special Olympics Inc. geaccrediteerde organisatie in Nederland die activiteiten mag organiseren onder de naam en regelgeving van Special Olympics Inc. en die andere organisaties toestemming mag geven om activiteiten te organiseren onder de naam en volgens de regelgeving van Special Olympics. In Nederland werkt SON heel nauw samen met de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) onder andere bij het tennisonderdeel van de Nationale- en Regionale Spelen. Bij deze evenementen wordt door SON een Technisch Gedelegeerde Tennis ingezet.

Vanaf dit jaar heeft SON een vacature voor de functie Technisch Gedelegeerde Tennis. De Technisch Gedelegeerde Tennis draagt mede zorg voor de goede organisatie van de wedstrijd en informeert de sportdirector van SON regelmatig over de voortgang van de organisatorische voorbereidingen. Als Technisch Gedelegeerde heb je de taak toe te zien op de naleving van de reglementen en advisering van de sportorganisatie tennis.
Meer informatie over de vacature
Sportstimuleringsbudget ‘Grenzeloos Actief’ voor tennisverenigingen
Kan jouw tennisvereniging ook een financieel steuntje in de rug gebruiken? Stimuleer ze dan om gebruik te maken van het sportstimuleringsbudget van het NOC*NSF programma ‘Grenzeloos Actief’.  Meer informatie over het stimuleringsbudget en de voorwaarden voor het aanvragen kun je vinden via www.grenzeloos-actief.nl.
Evenementen G-Tennis tot en met augustus

  • Op zaterdag 10 juni 2017 organiseert HLTC de Aeronauten uit Den Haag in samenwerking met Sportbelang SGK hun jaarlijkse Buddy toernooi.
  • Van 12 tot en met 18 juni vindt het Ricoh Open Grastoernooi plaats in Rosmalen. Naast toptennis zijn er ook gedurende de speeldagen allerlei activiteiten zoals, clinics, padeltennis, Meet & Greet met topspelers. Leuk om eens met groep spelers te bezoeken! Meer informatie over Ricoh Open vind je hier.
  • Op zaterdag 17 juni zijn de Regionale Spelen van Special Olympics in Groningen. Sporters met een verstandelijke beperking uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe nemen het tegen elkaar op in Groningen. Ook tennis is een onderdeel op deze dag. Wil je met je vereniging deelnemen aan dit toernooi of wil je meer informatie, stuur dat een email naar Special Olympics Nederland via info@specialolympics.nl.  
  • Van 17 t/m 23 juli 2017 wordt voor de 25e keer een Challenger tennistoernooi in Scheveningen georganiseerd. Op de finale zaterdag, 22 juli organiseert KNLTB, Sportbelang SGK en de organisatie het toernooi een clinic voor G-Tennissers. Alle clubs met G-Tennis aanbod uit de buurt van Den Haag ontvangen een uitnodiging om met hun spelers hieraan deel te nemen.

Heeft jouw vereniging een leuk initiatief of oproep, stuur dit door naar g-tennis@knltb.nl voor een vermelding hiervan in de eerstvolgende Nieuwsbrief G-Tennis.
Contact
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via g-tennis@knltb.nl.
Mail g-tennis@knltb.nl
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook