Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
28 mei 2017
Persbericht: Jacco Eltingh Technisch Directeur bij tennisbond

Amersfoort, 29 mei 2017 – Jacco Eltingh is per 1 juni benoemd tot Technisch Directeur bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). In deze functie is Eltingh verantwoordelijk voor het beleid gericht op top- en jeugdtennis. Hieronder valt ook de eindverantwoordelijkheid voor de nationale selecties zoals het Davis- en Fed Cupteam, Jong Oranje en de rolstoeltennisselectie. Eltingh start parttime en gaat vanaf 1 oktober 2017 fulltime aan de slag. 


Foto: Henk Koster. Klik op de foto om in hoge resolutie te downloaden. 

Eltingh: “Alles wat ik in dit leven heb, inclusief mijn vrouw en kinderen, heb ik aan tennis te danken. Het voelt fantastisch, logisch en nodig om de ervaring en kennis die ik mijn hele tennisleven en in mijn tennisbedrijven heb opgedaan nu in te zetten voor het grootste orgaan dat tennissend Nederland heeft."

Algemeen Directeur Erik Poel is blij met de benoeming: ”We zijn trots dat we Jacco hebben kunnen aanstellen. Met zijn ervaring en achtergrond zowel op als naast de baan, kan Jacco het stevige fundament wat er ligt bij top- en jeugdtennis verder uitbouwen."

Als Technisch Directeur wordt Eltingh herenigd met zijn voormalige dubbelpartner Paul Haarhuis, bondscoach van het Davis- en Fed Cupteam en hun voormalige trainer Alex Reijnders, prestatiemanager van de KNLTB. Eltingh: “Mijn intentie is niet de voor de hand liggende oplossingen te kiezen, maar te kiezen voor wat nodig is om weer voor langere termijn mee te doen op topniveau. Dan gaat het om een zo breed mogelijk spectrum, dat zich niet beperkt tot Paul en Alex. Ik moet volledig gaan voor kwaliteit en met de beste mensen. We moeten gaan samenwerken met iedereen die nodig is om op termijn topsport te bedrijven.” Eltingh ziet voor zichzelf ook een rol als verbinder. “Behalve het technisch aspect aan deze functie wil ik ook een rol spelen in de driehoofdige directie van de KNLTB omdat toptennis afhankelijk is van alle afdelingen van de KNLTB.”

Eltingh volgt als Technisch Directeur Jan Siemerink op. Siemerink verliet eerder dit jaar de tennisbond. Met de komst van Eltingh is de directie van de KNLTB weer compleet. De directie bestaat naast de Technisch Directeur uit Algemeen Directeur Erik Poel en Directeur Dienstverlening Robert Jan Schumacher. Door het betrekken van oud-topspelers streeft de bond ernaar een topsportcultuur te creëren. Oud-topspelers worden nog intensiever betrokken in alle activiteiten op het gebied van topsport.

Als speler behoorde Eltingh in de jaren negentig tot de wereldtop. Met name in het dubbelspel vormde hij samen met dubbelpartner Paul Haarhuis een succesvol duo. Eltingh won in het dubbelspel onder meer Wimbledon (1998), Roland Garros (1995, 1998), de Australian Open (1994, 1998) en de US Open (1994). In het enkelspel stond Eltingh in de top 20 van de wereld. Na zijn carrière als tennisprof startte Eltingh samen met Haarhuis het bedrijf TennisEvents en organiseerden samen sinds 2002 jaarlijks het succesvolle AFAS Tennis Classics.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook