online lezen  |  afmelden
Knltb
10 mei 2017
Nederlands Davis Cupteam speelt in Den Haag tegen Tsjechië
Amersfoort, 10 mei 2017 – De KNLTB heeft vandaag de locatie bekendgemaakt voor de Davis Cupontmoeting met Tsjechië. De strijd voor een plek in de Wereldgroep vindt plaats van 15 tot en met 17 september in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Het duel vindt plaats op gravel. De locatie biedt plaats aan 3500 toeschouwers.
 
Captain Paul Haarhuis is blij met Den Haag als speelstad: “We kijken er naar uit om in Den Haag in actie te komen tegen Tsjechië. De hal is super mooi, gloednieuw en intiem. We verwachten een sfeervolle ambiance en hopen op veel Oranje publiek, wat een extra stimulans zal zijn voor het team om goed te presteren.”
 
Wethouder Rabin Baldewsingh (Sport): “Als wethouder Sport ben ik erg trots dat dit mooie en grote event, de Davis Cup, naar Den Haag komt. Dit thuisduel met Tsjechië kan voor ons als stad niet op een mooier moment komen. Ons jaarlijkse Challengertoernooi The Hague Open beleeft haar 25e editie, 24 jaar geleden vond de Davis Cup plaats op het Haagse Malieveld, de Richard Krajicek Foundation bestaat 20 jaar waardoor onze stad geniet van inmiddels maar liefst 16 playgrounds en dan openen we in juni 2017 ook nog de Sportcampus Zuiderpark. Onze nieuwe trots in het groene hart van onze stad. Een locatie waar grote wedstrijden als deze kunnen worden georganiseerd. Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn onze huidige helden uit de regio, we kunnen hen nu gewoon in onze eigen stad in actie zien. Dit wordt wederom een geweldig evenement voor Den Haag.”
 
Nederland vs. Tsjechië
Nederland en Tsjechië speelden zes keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 5-1 in het voordeel van Tsjechië. In 2014 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Tsjechië met 3-2 won. Tsjechië is de huidige nummer 9 van de wereldranglijst, en heeft met Tomas Berdych, de nummer 14 van de wereldranglijst, een sterke lijstaanvoerder in de gelederen. Nederland staat op plek 20 van de wereldranglijst. De winnaar van deze ontmoeting speelt in 2018 in de Wereldgroep van de Davis Cup.
 
Kaartverkoop
De kaartverkoop gaat begin juli van start via de KNLTB-website.


 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl0881302612


Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook