online lezen  |  afmelden
Knltb
23 april 2017
Nederlands Fed Cupteam blijft in Wereldgroep na winst op Slowakije
Amersfoort, 23 april 2017

Het Nederlands Fed Cupteam heeft door de 3-2 winst dit weekend in Slowakije hun plek in de Wereldgroep behouden. Richèl Hogenkamp haalde het beslissende punt in het enkelspel binnen, waardoor Nederland op de onoverbrugbare 3-1 voorsprong kwam.

Uitslagen
Het Nederlands Fed Cupteam en Slowakije eindigden de eerste dag in evenwicht. Richèl Hogenkamp verloor de eerste enkelspelpartij van Jana Cepelová. Het werd 6-3 6-2 in het voordeel van de Slowaakse. Kiki Bertens haalde vervolgens het eerste punt voor Nederland binnen  door Rebecca Sramková met 6-1 6-3 te verslaan. Op zondag bracht Bertens Nederland op voorsprong door met 6-3 6-3 van Cepelová te winnen. Hogenkamp sleepte uiteindelijk de 3-1 voorsprong en daarmee de winst binnen door Kristina Kucova in twee sets te verslaan, 7-5 6-4.

Door opgave van Nederland in het dubbelspel kwam de stand in het duel uiteindelijk op 3-2. Nederland blijft daardoor in de Wereldgroep, het hoogste niveau van het landentoernooi voor vrouwen.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 0881302612

Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook