Fed Cup online lezen  |  afmelden
Knltb
21 april 2017
Hogenkamp en Bertens openen Fed Cupduel tegen Slowakije

Amersfoort, 21 april 2017

Vandaag heeft in Bratislava, Slowakije, de loting plaatsgevonden van het Fed Cupduel aankomend weekend. Zaterdag 22 april speelt Richel Hogenkamp (WTA, 136) de eerste damesenkelpartij tegen Jana Cepelova (WTA, 99). In de tweede damesenkelpartij neemt Kiki Bertens (WTA, 20) het op tegen Rebecca Sramkova (WTA, 126). Op zondag 23 april speelt Bertens haar tweede damesenkelpartij tegen Cepelova. Indien er na de eerste drie wedstrijden nog geen winnaar bekend is, spelen Hogenkamp en Sramkova de vierde damesenkelpartij. Het Fed Cupduel wordt afgesloten met de dubbelpartij tussen de koppels Cindy Burger (WTA, 157) / Arantxa Rus (WTA, 184) en Kristina Kucova (WTA, 85) / Jana Cepelova (WTA, 99).

Captain Paul Haarhuis is tevreden over de loting: "Richel staat de hele week goed te spelen en is er klaar voor om morgen het eerste punt voor Nederland binnen te halen. Het hele team heeft deze week goed getraind. We zijn er klaar voor om de strijd met Slowakije aan te gaan."

 

Slowakije vs. Nederland
Het Nederlands Fed Cupteam speelt een uitwedstrijd tegen Slowakije voor handhaving in Wereldgroep 1 van het landentoernooi. Het duel tussen Slowakije en Nederland vindt plaats in Bratislava op een indoor gravelbaan.

De equipe van Paul Haarhuis is veroordeeld tot het spelen van play-offs na de nederlaag op 11 en 12 februari in Wit-Rusland (4-1). Slowakije won in Wereldgroep II van Italië, met 3-2. Slowakije is de nummer dertien op de landenranglijst. Nederland staat achtste.

Wedstrijden live volgen
Alle wedstrijden zijn live te bekijken via TennisTV en voor abonnees van Ziggo Sport. Op zowel zaterdag als zondag beginnen de wedstrijden om 13.00 uur.

Volg het Nederlands Fed Cupteam
Blijf op de hoogte van de verrichtingen van het Nederlands Fed Cupteam via de KNLTB website of de Facebookpagina van de KNLTB. Gebruik hashtag #nedfcteam voor alle twitterberichten over het Fed Cupduel. 


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 0881302612

Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook