online lezen  |  afmelden
Knltb
11 april 2017
Persbericht
Nederlands Davis Cupteam thuis tegen Tsjechië in play-offs Wereldgroep
 
Amersfoort, 11 april 2017 - Zojuist heeft op het ITF kantoor in Londen de loting plaatsgevonden voor de play-offs duels van de Wereldgroep van de Davis Cup. Nederland speelt van 15 tot en met 17 september een thuiswedstrijd tegen Tsjechië, de huidige nummer 9 van de wereldranglijst. Het Tsjechische team heeft met Tomas Berdych in de gelederen, de nummer 13 van de wereldranglijst, een sterke lijstaanvoerder.
 
De winnaar van het duel speelt in 2018 in de Wereldgroep van de Davis Cup.
 
Captain Paul Haarhuis is blij dat het Davis Cupteam weer eens thuis speelt: “We speelden in 2014 voor het laatst thuis, tegen Kroatië. Het is super dat we eindelijk weer eens voor eigen publiek kunnen spelen. Tsjechië is een zeer sterke tegenstander, dus het zal een pittige wedstrijd worden. We kijken er naar uit en hopen op veel support van het thuispubliek.”
 
Nederland vs. Tsjechië
Nederland en Tsjechië speelden zes keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 5-1 in het voordeel van Tsjechië. In 2014 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Tsjechië met 3-2 won.
 
Meer informatie over de locatie en ticketverkoop volgt begin mei.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl 


Niet voor publicatie

Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 0881302612
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook