online lezen  |  afmelden
Knltb
9 april 2017
Persbericht
Nederlands Davis Cupteam verslaat Bosnië-Herzegovina met 3-1

Amersfoort, 9 april 2017 - Het Nederlands Davis Cupteam heeft dit weekend met 3-1 gewonnen van Bosnië-Herzegovina in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone Groep 1. Robin Haase haalde het beslissende punt vandaag binnen door in vijf sets te winnen van Damir Dzumhur (7-5, 6-3, 6-7 (4), 2-6, 6-4).

Uitslagen
Het Nederlands Davis Cupteam en Bosnië-Herzegovina eindigden de eerste dag in evenwicht. Robin Haase haalde het eerste punt voor Nederland binnen door Mirza Basic in vier sets te verslaan (6-4, 6-2, 5-7, 6-3). Thiemo de Bakker was vervolgens niet opgewassen tegen Dzumhur en verloor in drie sets (2-6, 2-6, 2-6). Zaterdag brachten Haase en Jean-Julien Rojer Nederland weer op voorsprong. Ze versloegen in het dubbelspel Basic en Tomislav Brkic met 6-3, 3-6, 6-3 en 6-2. Haase sleepte uiteindelijk de winst voor Nederland binnen door in het enkelspel Dzumhur te verslaan.

Door de zege op Bosnië-Herzegovina mag het team van Paul Haarhuis in september spelen voor een ticket voor de Wereldgroep in 2018. De tegenstander wordt dinsdag 11 april bekend. 


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl 


Niet voor publicatie

Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 0638397025
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook