Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
6 april 2017
Loting Nederlands Davis Cupteam tegen Bosnië-Herzegovina bekend

Amersfoort, 6 april 2017

Zojuist heeft in Zenica, Bosnië-Herzegovina, de loting plaatsgevonden van het Davis Cupduel aankomend weekend. Vrijdag 7 april speelt kopman Robin Haase (ATP, 48) het eerste herenenkelspel tegen Mirza Basic (ATP, 170) . In de tweede herenenkelpartij neemt Thiemo de Bakker (ATP, 434) het op tegen Damir Dzumhur (ATP, 73). De dubbelpartij op zaterdag 8 april gaat tussen de koppels Jean-Julien Rojer/Tallon Griekspoor en Mirza Basic/Tomislav Brkic. Het Davis Cupduel wordt zondag 9 april afgesloten met een herenenkelpartij tussen Haase en Dzumhur. Aansluitend vindt het laatste herenenkelspel plaats tussen De Bakker en Basic. De captains kunnen tot een uur voor aanvang van de wedstrijden nog spelers wijzigen.

Bosnië-Herzegovina vs. Nederland
Het duel tussen Bosnië-Herzegovina en Nederland vindt plaats in Zenica. Er wordt indoor gespeeld in de Arena Zenica. Als de equipe van captain Paul Haarhuis de wedstrijd in de tweede ronde wint, mag het spelen voor een ticket voor de Wereldgroep van 2018.

Bosnië-Herzegovina is de nummer 37 op de ITF-landenranglijst. Het kwam nooit uit in de Wereldgroep. Nederland staat op nummer 25 van de landenranglijst. Bij Nederland maakt Paul Haarhuis in Bosnië-Herzegovina zijn debuut als Davis Cup-captain. De oud-toptennisser was al captain van het Fed Cupteam en heeft sinds dit jaar het mannenteam erbij. 

Wedstrijdprogramma
Vrijdag 7 april: twee enkelspelwedstrijden vanaf 14:00 uur
Zaterdag 8 april: dubbelspelwedstrijd vanaf 14:00 uur
Zondag 9 april: twee enkelspelwedstrijden vanaf 13:00 uur

Wedstrijden live volgen
Alle wedstrijden van Bosnië-Herzegovina - Nederland zijn live en gratis te volgen via TennisTV. Ook abonnees van Ziggo Sport kunnen de wedstrijden via Ziggo Sport live bekijken. 

Twitter en Facebook
Gebruik hashtag #neddcteam voor alle twitterberichten over het Davis Cupduel. En volg de verrichtingen van het Nederlands Davis Cupteam op www.facebook.com/knltb.

Meer Davis Cup nieuws
Voor nieuws, foto’s en prestaties van het Nederlands Davis Cupteam kijk je op www.knltb.nl/daviscup.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook