online lezen  |  afmelden
Knltb
3 april 2017
Persbericht
Hogenkamp terug in Fed Cupselectie voor Slowakije

Amersfoort, 3 april 2017 - Paul Haarhuis, captain van het Nederlands Fed Cupteam, heeft vandaag het team bekendgemaakt dat het 22 en 23 april op gaat nemen tegen Slowakije. Voor het duel in de play-offs voor Wereldgroep 1 kiest Haarhuis voor Kiki Bertens (WTA, 21), Richèl Hogenkamp (WTA, 141), Arantxa Rus (WTA, 185) en Michaëlla Krajicek (WTA, 251).

Paul Haarhuis kijkt uit naar het duel: "Ik verwacht een zware wedstrijd in en tegen Slowakije. In 2015 wisten we thuis met 4-1 te winnen, echter wordt de wedstrijd nu in Slowakije gespeeld en speelt Dominika Cibulkova (WTA, 4) mee. We hebben wederom een goed team en gaan voor de winst, want we willen graag in Wereldgroep 1 blijven."

Slowakije vs. Nederland

Het Nederlands Fed Cupteam speelt een uitwedstrijd tegen Slowakije voor handhaving in Wereldgroep 1 van het landentoernooi. Het duel tussen Slowakije en Nederland vindt plaats in Bratislava op een indoor gravelbaan.

De equipe van Paul Haarhuis is veroordeeld tot het spelen van play-offs na de nederlaag op 11 en 12 februari in Wit-Rusland (4-1). Slowakije won in Wereldgroep II van Italië, met 3-2. Slowakije is de nummer dertien op de landenranglijst. Nederland staat achtste.Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl Niet voor publicatie

Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612

Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook