Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
30 maart 2017
Nederland in top tien beste tennislanden van Europa

Amersfoort, 30 maart 2017

Op de Europese ranglijst van beste tennislanden, de European Tennis Trophy, is Nederland gestegen van plek 12 (2015) naar 8. De Europese tennisorganisatie Tennis Europe stelt deze lijst jaarlijks samen op basis van de resultaten van professionals, junioren, senioren en rolstoeltennissers. Nederland eindigt hiermee boven tennislanden zoals Zwitserland (9), Kroatië (11) en België (16).

Paul Haarhuis, Hoofdbondscoach van de KNLTB: “We hebben als tennisbond de stevige ambitie om tot de beste tennislanden van de wereld te behoren. De stijging op de Europese ranglijst is een bevestiging dat we op de goede weg zijn. De resultaten van het afgelopen jaar, waaronder ook van talenten zoals Nina Kruijer, beloven veel goeds voor de toekomst.”

Professionals
Nederland heeft deze plek in de top tien mede te danken aan de prestaties van Kiki Bertens. Nederlands beste tennisster won in 2016 haar tweede WTA-titel in Nürnberg, een aantal dubbelspeltitels en haar beste resultaat was een plek in de halve finales van Roland Garros. Met het Fed Cupteam reikte Bertens knap tot de halve finales, waar zij en haar teamgenoten nipt van Frankrijk verloren. Voor het eerst sinds 1997 stond het Nederlands Fed Cupteam in 2016 in de halve finales van de Wereldgroep. Hiermee behoorde Nederland tot de beste vier landen ter wereld.  

Junioren
Talent van het Jaar 2016, Nina Kruijer, presteerde in 2016 sterk op de juniorentour. Ze won het dubbelspel op het ITF Junior-toernooi in Traralgon, Australië en kwam tot de laatste 32 op de Australian Open. Kruijer was daarnaast met het Nederlandse juniorenteam verliezend finalist in de Summer Cup.

Rolstoeltennissers
De Nederlandse rolstoeltennisselectie behoort al jaren tot de absolute wereldtop, zowel bij de dames als de heren. De laatste jaren domineren vooral de Nederlandse dames op internationaal niveau. Jiske Griffioen is nummer één van de wereld en won in 2016 de Australian Open, Wimbledon en twee maal goud op de Paralympische Spelen (enkel en dubbel). Marjolein Buis won in 2016 Roland Garros en pakte samen met Diede de Groot het zilver op de Paralympische Spelen. Aniek van Koot was ook succesvol op de Paralympische Spelen. Zij haalde zilver in het enkelspel en goud (samen met Griffioen) in het dubbelspel.

Senioren
De internationale eindejaarsrankings 2016 van tennissers vanaf 35 jaar laten zien dat Nederland zeer succesvol is binnen het seniorentennis. Zowel Bart Beks (35+), Liselot Prechtel (50+), Nora Blom (65+) en Ellie Krocké (70+) staan nummer 1 op de wereldranglijst.

Bekijk de gehele European Tennis Trophy ranglijst 2016.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook