online lezen  |  afmelden
Knltb
21 maart 2017
Persbericht

Van de Zandschulp maakt debuut in Davis Cupteam tegen Bosnië-Herzegovina

Amersfoort, 20 maart 2017 - Paul Haarhuis, captain van het Nederlands Davis Cupteam, heeft vandaag het team bekendgemaakt dat het van 7 tot en met 9 april op gaat nemen tegen Bosnië-Herzegovina. Voor het duel in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone Groep 1 kiest Haarhuis voor Robin Haase (ATP, 47), Tallon Griekspoor (ATP, 318), Botic van de Zandschulp (ATP, 374), Thiemo de Bakker (ATP, 375) en Jean-Julien Rojer (ATP dubbelspel, 20).

Botic van de Zandschulp gaat voor het eerst mee met het Davis Cupteam. Haarhuis: "Botic is het laatste half jaar met een goede reeks bezig, waarin hij heeft laten zien dat hij goed speelt. Hij is een jongen voor de toekomst, en kan nu goede ervaring opdoen in de Davis Cup." 


Paul Haarhuis kijkt uit naar zijn debuut als captain bij het Davis Cupteam: "Met dit team gaan we de strijd aan met Bosnië-Herzegovina. Ik verwacht dat het een zware klus wordt, maar heb veel vertrouwen in deze spelers. Ik hoop dat we met het Davis Cupteam net zulke successen weten te bereiken als met het Fed Cupteam."

Bosnië-Herzegovina vs. Nederland
Het duel tussen Bosnië-Herzegovina en Nederland vindt plaats in Zenica. Er wordt indoor gespeeld in de Arena Zenica.  Als de equipe van captain Paul Haarhuis de wedstrijd in de tweede ronde wint, mag het spelen voor een ticket voor de Wereldgroep van 2018.

Bosnië-Herzegovina is de nummer 37 op de ITF-landenranglijst. Het kwam nooit uit in de Wereldgroep. Nederland staat op nummer 25 van de landenranglijst. Bij Nederland maakt Paul Haarhuis in Bosnië-Herzegovina zijn debuut als Davis Cup-captain. De oud-toptennisser was al captain van het Fed Cupteam en heeft sinds dit jaar het mannenteam erbij. Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl 


Niet voor publicatie

Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook