online lezen  |  afmelden
Knltb
20 maart 2017
Persbericht
De Jong, Hoedt, Weststrate en Spee pakken nationale tennistitels op Menzis NOJK

Amersfoort, 20 maart 2017 - Op de finaledag van de Menzis NOJK in Racket en Fitnesscentrum De Rhijenhof te Den Haag hebben in de leeftijdscategorie t/m 18 jaar Jesper de Jong (Hoofddorp) en Merel Hoedt (Weert),  en in de leeftijdscategorie t/m 14 jaar Bastiaan Weststrate (Voorschoten) en Bente Spee (Heemstede) zich gekroond tot nationale indoorkampioenen.

Finales
Jesper de Jong maakte in Den Haag zijn status als nummer één van de plaatsingslijst volledig waar. Hij kwam geen enkele wedstrijd in de problemen en won alles in 'straight sets'. Ook in de finale kon Ilco van Buuren hem niet tegenhouden. De Jong won met 6-2, 6-2 van de speler die in de halve finales de als tweede geplaatste Lodewijk Weststrate had geklopt.

Merel Hoedt stond ook geen set af gedurende het toernooi en won in de finale van Noa Liauw-A-Fong: 6-1, 6-2. Hoedt deed vorig jaar niet mee aan de NOJK. In 2015 mocht ze al eens meedoen aan de hoogste leeftijdscategorie nadat ze de kwartfinales had bereikt bij de meisjes tot en met 16 jaar. Liauw-A-Fong deed vorig jaar wel mee en reikte tot de laatste vier bij de meisjes tot en met 16 jaar. Dit jaar won ze in halve finales van titelverdedigster Perla Nieuwboer.

Bente Spee, twee jaar geleden winnares bij de meisjes tot en met 12 jaar, was de beste bij de meisjes tot en met 14. Ze versloeg in de finale de als eerste geplaatste Melissa Boyden met 5-7, 6-3, 7-5. Boyden en Spee werden vorig jaar allebei uitgeschakeld door Julie Belgraver op de NOJK.

Bastiaan Weststrate was in de finale tot en met 14 jaar met 6-0, 1-6, 6-2 te sterk voor de als eerste geplaatste Freek van Donselaar. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn oudere broer Lodewijk, die in 2015 deze leeftijdscategorie op zijn naam schreef. De finale tussen Weststrate en Van Donselaar was een 'rematch' van de finale op het Tennis Europe-juniorentoernooi in Zoetermeer, in de aanloop naar deze NOJK. Ook toen trok Weststrate aan het langste eind.

Klik hier voor alle uitslagen en speelschema's van de NOJK.
Over de KNLTB

De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl 


Niet voor publicatie

Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook