Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Sjeng Schalken aan de slag bij KNLTB

Amersfoort, 17 maart 2017 - De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond heeft oud-topspeler en eigenaar van Sjeng Sports, Sjeng Schalken, aan zich verbonden. Schalken gaat op projectbasis een bijdrage leveren aan de opleiding van top jeugd, die verzorgd wordt door de zeven gecertificeerde bovenbouw tennisscholen. Naast zijn inzet voor de tennisbond, blijft Schalken actief binnen zijn bedrijf Sjeng Sports.

Schalken gaat een belangrijke rol spelen binnen de KNLTB jeugdopleiding voor spelers vanaf 12 jaar, door zijn kennis van internationaal toptennis te delen. Dit jaar traint Schalken op iedere gecertificeerde school mee met de beste jeugd, deelt zijn bevindingen met de betreffende trainers en koppelt de analyses terug aan de KNLTB.

Sjeng Schalken: “Ik blijf mij onverminderd inzetten voor mijn bedrijf, maar daarnaast wil ik een bijdrage leveren aan het opleiden van talenten. Sjeng Sports is uitgegroeid tot een succesvolle nationale speler op het gebied van tenniskleding. Deze ambitie heb ik ook voor de Nederlandse talenten.”

Martin Koek, waarnemend Directeur Sportief KNLTB: “Door de samenwerking met Sjeng stellen we de toegevoegde waarde van deze ex-topspeler ter beschikking aan de top jeugd- en trainers. Sjeng heeft een eigen visie op de ontwikkeling van toptennissers omdat hij uit ervaring weet dat de route naar de top een zware weg is. Dit maakt zijn inzet voor onze jeugd juist zo waardevol, omdat Sjeng heel bewust alle facetten naar de top heeft doorlopen en de gemaakte analyses en stappen nog helder op zijn netvlies heeft staan”.

Sjeng Schalken
Oud-topspeler en voormalig nummer 11 van de wereld, Sjeng Schalken (40), won negen ATP toernooien in zijn carrière. In 2002 behaalde hij de halve finale tijdens de US Open. In 2002, 2003 en 2004 stond hij in kwartfinale op Wimbledon. Schalken kwam tussen 1996 en 2006 uit voor het Nederlands Davis Cupteam. In 2007 beëindigde hij zijn carrière als proftennisser.

Ambitie
De KNLTB heeft als ambitie om structureel tot de top tien tennislanden van de wereld te behoren. Onder leiding van Hoofdbondscoaches Paul Haarhuis en Martin Bohm en met de inzet van meer oud-topspelers streeft de bond naar het creëren van een topsportcultuur. Alleen met optimale begeleiding, high performance trainingsmiddelen en de juiste mentaliteit wordt het maximale uit talenten gehaald.

Klik op de foto om de afbeelding in hoge resolutie te downloaden.
 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
 
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
Dit is een uitgave van de KNLTB