Aan alle verenigingen met G-Tennis aanbod en verenigingen die open staan voor G-Tennis. Lees online  |  Afmelden
KNLTB
 
Nieuwsbrief
7 maart 2017
Inschrijving NK G-Tennis 2017 geopend
Nationale Kampioenschappen G-Tennis 2017
Op zondag 2 juli organiseert ATV de Hertenkamp uit Assen in samenwerking met de KNLTB de Nationale Kampioenschappen G-Tennis. De vrijwilligers en de spelers van ATV de Hertenkamp zijn achter de schermen al druk bezig (met zeer veel enthousiasme) met de voorbereidingen voor de NK G-Tennis. Ze doen er alles aan om er een mooie dag van te maken. Bekijk hier het uitnodigingsfilmpje van ATV de Hertenkamp.

Voor wie?
Aan de Nationale Kampioenschappen kunnen G-Tennissers deelnemen, met een KNLTB lidmaatschap, en ook spelers van clubs die zijn aangesloten bij Gehandicapten Sport Nederland. Spelers van elk niveau kunnen zich inschrijven.

Programma (onder voorbehoud)
08.30 – 09.00 uur     Ontvangst  
09.00 – 09.20 uur  Officiële opening 
09.30 uur  Aanvang NK G-Tennis 
17.00 – 17.30 uur  Finales NK G-Tennis (ovb) 
17.30 – 18.00 uur  Muziek en feest 
18.00 – 18.45 uur  Prijsuitreiking en afsluiting 
Gedurende de dag worden side events georganiseerd. Spelers kunnen zich hiervoor op de dag zelf aanmelden bij de Wedstrijdleiding.

Aanmelding spelers
Graag nodigen wij je hierbij uit om met de G-Tennissers van je vereniging deel te nemen aan de Nationale Kampioenschappen G-Tennis 2017. Inschrijven kan via www.toernooi.nl.  
Meer informatie over het aanmelden van spelers zie het stappenplan inschrijving NK G-Tennis.

Sluiting inschrijving
De inschrijving voor het NK G-Tennis sluit op zondag 4 juni 2017. Uiterlijk een week voorafgaand aan het toernooi ontvangt de contactpersoon van de vereniging informatie over de definitieve indeling maar ook overige informatie over parkeren, openbaar vervoer, faciliteiten op het tennispark e.d.  

‘Over’ inschrijving

De NK G-Tennis heeft een maximale capaciteit aan wedstrijden. Indien er sprake is van ‘over’ inschrijving zal de organisatie voor de aangegeven deadline een deelnemersstop inzetten. Ingeschreven spelers worden op de wachtlijst geplaatst, en de contactpersoon van de vereniging wordt hierover geïnformeerd.

Het moment van inschrijving is hierbij bepalend, schrijf daarom tijdig in!  De insteek van de organisatie is om zoveel mogelijk spelers te laten deelnemen aan het NK G-Tennis maar de kans bestaat dat er spelers teleurgesteld gaan worden.

Actuele informatie
Voor overige actuele informatie over de NK G-Tennis verwijzen we naar de website van de KNLTB of naar Ellen van Loevezijn (organisatie ATV de Hertenkamp), telefoon 06-34124295 of email: nkg@atvdehertenkamp.nl
 
 
Gewijzigde Algemene voorwaarden NK G-Tennis 2017
De algemene voorwaarden voor het NK G-Tennis zijn gewijzigd ten opzichte van de vorige nieuwsbrief. Onderstaand de belangrijkste wijzigingen:

4. Algemene voorwaarden: aanvangstijden en eindtijden zijn aangepast
5. Voorwaarden Verenigingen: Besloten is om de richtlijn van de Special Olympics Nederland aan te houden en ook spelers die lid zijn van een vereniging aangesloten bij Gehandicaptensport Nederland toe te laten tot het NK G-Tennis 2017.
7. Onderdelen: De categorie ‘Unified Partner’ wordt alleen aangeboden in de dubbel en gemengd dubbel voor de categorie G1 en G2. 
10. ‘Over’inschrijving: Lees dit goed door om achteraf teleurstelling te voorkomen!

Er wordt gespeeld volgens het meest recente Special Olympics reglement en de regels van de KNLTB. Het Reglement Special Olympics, de Algemene voorwaarden NK G-Tennis 2017 en het formulier voor de individuele vaardigheidstest zijn te downloaden via knltb.nl/g-tennis.
Workshop G-Tennis
23 maart Amersfoort
Speciaal voor tennisleraren en vrijwilligers die zich met G-tennis bezig (willen) houden.
Trainers kunnen zich via onderstaande link aanmelden. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via g-tennis@knltb.nl.
 
Meer informatie
 
 
Vacature Technisch Gedelegeerde Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt onderdeel uit van een wereldwijde organisatie die in 170 landen zorg draagt voor sporttrainingen en -wedstrijden voor meer dan 4 miljoen mensen met een verstandelijke beperking. In Nederland werkt SON heel nauw samen met de KNLTB, onder andere bij het tennisonderdeel van de Nationale- en Regionale Spelen. Bij deze evenementen wordt door SON een Technisch Gedelegeerde Tennis ingezet.

Vanaf dit jaar heeft SON een vacature voor de functie Technisch Gedelegeerde Tennis. De Technisch Gedelegeerde Tennis draagt mede zorg voor de goede organisatie van de wedstrijd en informeert de sportdirector van SON regelmatig over de voortgang van de organisatorische voorbereidingen. Als Technisch Gedelegeerde heb je de taak toe te zien op de naleving van de reglementen en advisering van de sportorganisatie tennis.
Bekijk de vacature
G-Tennis op de kaart
Steeds meer tennisverenigingen bieden G-Tennis aan. Om hiervan een duidelijk overzicht te krijgen, brengt de KNLTB de verenigingen in kaart. De komend maanden kun je als G-Tennis vereniging een telefoontje verwachten van één van de medewerkers van de KNLTB. De G-Tennis kaart wordt uiteindelijk gepubliceerd op knltb.nl.
 
 
 
Evenementen G-Tennis tot en met mei
  • Op 19 maart organiseert TV Zaansport in Zaandam een ouder/kind toernooi. Mocht je hier met je vereniging aan willen deelnemen dan kan dit. Neem hiervoor contact op met de organisatie via g-tennis@tvzaansport.nl.
Heeft jouw vereniging een leuk initiatief of oproep, stuur dit door naar g-tennis@knltb.nl voor een vermelding hiervan in de eerstvolgende Nieuwsbrief G-Tennis.
Partners