Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Nederlandse tennistalenten strijden om nationale indoortitel

Amersfoort, 28 februari 2017 - Van 8 t/m 19 maart organiseert de KNLTB, in samenwerking met Burgersdijk tennis, de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) op de banen van Sportcentrum De Rhijenhof in Den Haag. In verschillende leeftijdscategorieën wordt gestreden om de nationale indoortitel. 

Deelnemers
Het deelnemersveld bestaat uit talentvolle jongens en meisjes uit het juniorentennis. Ze zijn de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse tennis. Op de lijst van winnaars van de voorgaande jaren staan namen van spelers die veel bereikt hebben in het tennis; Jan Siemerink, Richard Krajicek, Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Brenda Schultz McCarthy. Maar ook de huidige spelers zoals Robin Haase, Arantxa Rus, Michaëla Krajicek en Tim van Rijthoven horen bij de winnaars van dit evenement. In totaal komen 256 tennissers in actie tijdens de NOJK.

Het complete deelnemersveld en het speelschema is te vinden op de KNLTB website.

Gratis toegang
De NOJK t/m 12 en t/m 16 jaar wordt gespeeld van woensdag 8 t/m zondag 11 maart. Van woensdag 15 t/m zondag 19 maart komen de deelnemers t/m 14 en t/m 18 jaar in actie.

De wedstrijden beginnen op woensdag om 09.00 uur, daarna dagelijks om 10.00 uur. De finales worden op zondagochtend gespeeld. De actuele speeltijden en uitslagen zijn te vinden op www.knltb.nl/nojk. De toegang is alle dagen gratis.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
 
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
Dit is een uitgave van de KNLTB