Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Amersfoort, 9 februari 2017


Rolf Thung stapt op als voorzitter van de KNLTB
 
Rolf Thung heeft in overleg met het Bondsbestuur besloten af te treden als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Na ruim zes jaar voorzitterschap draagt de oud-proftennisser het stokje over om zich volledig te kunnen concentreren op zijn eigen bedrijf. Eric Wilborts, bestuurslid Toptennis, neemt als vice-voorzitter zijn taken waar tot een opvolger is gevonden.

Onder leiding van Thung is de KNLTB de afgelopen jaren uitgegroeid van een traditionele sportbond tot een klant- en marktgerichte organisatie voor de gehele tennissport. Thung was direct betrokken bij vele ontwikkelingen die het tennislandschap in Nederland opnieuw hebben vormgegeven. Zo kwamen de vier C’s (Clubs, Coaches, Competition en Courts) centraal te staan in het KNLTB beleid. Voorbeelden hiervan zijn: de modernisering van het competitieaanbod, de herpositionering van gravelbanen, de aandacht voor tennisleraren, het betrekken van ex-topspelers en –coaches in de organisatie en de samenwerking met tennisscholen. Daarnaast maakte hij zich sterk voor het Nationaal Tennis Centrum, waarvoor de plannen inmiddels in een vergevorderd stadium zijn.

Rolf Thung: “Mijn bedrijf, People Intouch, groeit sterk. Ik laat te veel kansen liggen als ik daar nu niet de noodzakelijke aandacht aan besteed. Ik had gehoopt mijn tijdsbesteding voor de KNLTB in deze bestuurstermijn snel tot aanvaardbare proporties terug te kunnen brengen. Dat blijkt nog niet te lukken. Daarnaast merkte ik ook dat mijn uiterste houdbaarheidsdatum rap aan het naderen was. De KNLTB heeft een sterke ontwikkeling door moeten maken om relevant te blijven voor de tennisser. Er zijn veel verbeteringen doorgevoerd en voor een aantal projecten zijn de fundamenten gelegd, waaronder vernieuwing binnen de competitie en ICT. Nu is het juiste moment aangebroken om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter. Ik heb dit besluit kunnen nemen omdat ik het volste vertrouwen heb in het bestuur en de beroepsorganisatie. Zij zullen de positieve lijn voortzetten om de KNLTB, en daarmee tennis in Nederland, een gezonde toekomst te geven.”
 
“We zijn Rolf zeer dankbaar voor zijn enorme inzet en bevlogenheid. Zijn voorzitterschap kenmerkte zich door de actieve rol die het Bondsbestuur heeft gespeeld bij de ontwikkelingen binnen onze organisatie. Mede dankzij hem staat er nu een efficiënte en professionele beroepsorganisatie met een duidelijke visie en strategie”, aldus Erik Poel, Algemeen Directeur van de KNLTB.

Tot een geschikte opvolger voor Thung is gevonden, zijn de taken binnen het Bondsbestuur verdeeld over de resterende bestuursleden:

Eric Wilborts (vice-voorzitter / Toptennis)
Steven Bannink (Wedstrijdtennis)
Dorien Everaars (Breedtetennis)
Wolfgang Born (Penningmeester)
Annemiek Wissink  (Secretaris)
Marcel Boots (algemene Zaken)  

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Bijna 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Tenslotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Vivian van Niekerk
Communicatieadviseur 
T. 088 130 26 14
E. v.vanniekerk@knltb.nl

 
 
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
Dit is een uitgave van de KNLTB