Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Jan Siemerink stopt als Directeur Sportief bij KNLTB

Amersfoort, 30 januari 2017 - De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) neemt na tien jaar afscheid van Jan Siemerink. Per 1 maart legt Siemerink zijn functie als Directeur Sportief neer. De KNLTB heeft besloten zijn in 2017 aflopende contract niet te verlengen.

Siemerink is sinds januari 2007 verbonden aan de tennisbond. Tien jaar geleden startte hij als captain van het Nederlands Davis Cupteam en in 2012 trad hij aan als Directeur Sportief. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het beleid gericht op top- en jeugdtennis. Onder leiding van Siemerink zette de bond de eerste stappen op weg naar een betere topsportcultuur en sprak de KNLTB de ambitie uit om structureel tot de beste tien tennislanden ter wereld te behoren. Onderdeel hiervan was de modernisering van de jeugdopleiding.  

De KNLTB is Siemerink dankbaar voor zijn professionele inzet, enthousiasme en de verbeteringen die onder zijn leiding zijn doorgevoerd binnen en buiten de organisatie. Erik Poel, Algemeen Directeur van de KNLTB: “Als bestuur en directie stonden we voor een heel lastig besluit. Jan heeft een positieve bijdrage geleverd aan het tennis in Nederland en is een zeer gewaardeerde collega. Maar door een verschil in inzicht moeten we helaas afscheid van hem nemen. We zijn Jan dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren.”

Siemerink: “Het was en is mijn ambitie om tennis in Nederland nog beter op de kaart te zetten. De afgelopen jaren heb ik me volledig en met heel veel plezier ingezet voor het Nederlandse tennis. De eerste stappen op weg naar verbetering zijn zeker zichtbaar. We hebben alleen een andere visie over de voortgang. Dan is het uiteindelijk beter dat ieder zijn eigen weg gaat."

De komende tijd wordt benut om een geschikte opvolger voor Jan Siemerink te vinden. In de tussenliggende periode heeft oud Bondsbestuurslid Toptennis Martin Koek zich bereid verklaard om de taken van de Directeur Sportief tijdelijk waar te nemen. 
 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB