Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Haarhuis maakt Fed Cupteam bekend voor kwartfinale tegen Wit-Rusland

Amersfoort, 16 januari 2017 - Paul Haarhuis, captain van het Nederlands Fed Cupteam, heeft vandaag in Australië het team bekendgemaakt dat af zal gaan reizen naar Wit-Rusland. Voor het duel in de kwartfinale van de Wereldgroep kiest Haarhuis voor Kiki Bertens (WTA, 22), Cindy Burger (WTA, 138), Arantxa Rus (WTA, 177) en Michaëlla Krajicek (WTA, 271). Richel Hogenkamp kampt nog steeds met de blessure aan haar pols. Haarhuis: "De linkerpols van Richel is op dit moment helaas nog niet volledig hersteld. Het zou dan pas haar tweede wedstrijd in Minsk zijn na de kwalificatieronde in Australië. Dat is op dit moment een te groot risico. Ik hoop dat het herstel spoedig komt, zodat ze er in april weer bij kan zijn." 

Captain Paul Haarhuis heeft na de fantastische resultaten in 2016 veel vertrouwen in de speelsters: "Het team heeft in 2016 een geweldige prestatie neergezet door de halve finales van de Fed Cup te bereiken. Iets wat vooraf een hele lastige opgave was. Door deze prestatie staan we nu bij de laatste acht landen, waarin we hopen het succes van vorig jaar in 2017 verder door te zetten. Ik heb er vertrouwen in dat het bereiken van de halve finales weer mogelijk is." 

Wit-Rusland vs. Nederland
Op 11 en 12 februari staat in Minsk de kwartfinale van de Fed Cup op het programma. Er wordt indoor op hardcourt gespeeld in de Chizhovka-Arena in Minsk. Bij winst staat Nederland in de halve finale van de Fed Cup tegenover Frankrijk of Zwitserland. Wit-Rusland komt in 2017 voor het eerst uit in de Wereldgroep. Het Nederlands Fed Cupteam speelde drie keer eerder tegen Wit-Rusland, wat drie overwinningen opleverde (in 1994, 1999 en 2014).

Op de website van de ITF is het volledige speelschema van de Fed Cup Wereldgroep 2017 te vinden.Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl

 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB