Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Van de Zandschulp en Schoofs nationale kampioenen tennis

Rotterdam, 18 december 2016 - Botic van de Zandschulp en Bibiane Schoofs pakten vandaag de nationale titel tijdens de KNLTB Lotto NK Tennis. In het rolstoeltennis schreven Maikel Scheffers en Diede de Groot het toernooi op hun naam. De Lotto NK Tennis vonden plaats van 13 t/m 18 december in Topsportcentrum Rotterdam.

Herenfinales
In de finale van het herenenkelspel nam Robin Haase het op tegen Botic van de Zandschulp. Van de Zandschulp, die eerder al de titel veroverde in het herendubbelspel, wist de nummer 1 van Nederland te verslaan. Het werd 4-6, 7-6, 6-4. 

Botic van de Zandschulp en Sidney de Boer wonnen verrassend de Nederlandse titel in het herendubbelspel. Het wildcardduo verraste in de finale de favorieten en titelverdedigers Wesley Koolhof en Matwe Middelkoop: 7-6 (4), 3-6, 10-2.

Damesfinales
De nummer 1 Arantxa Rus en nummer 3 Bibiane Schoofs van de plaatsingslijst namen het in de finale tegen elkaar op. Ze maakten er een spannende strijd van waarbij Schoofs uiteindelijk aan het langste eind trok. Schoofs won de partij met 7-6 (5), 1-6 en 6-3. Het is voor het eerst in haar loopbaan dat Schoofs de Lotto NK Tennis wint. Het was de tweede keer dat Schoofs in de finale stond tijdens het nationale kampioenschap. Ze verloor de eindstrijd in 2014 van Richel Hogenkamp.

Nina Kruijer en Suzan Lamens hebben hun eerste titel op de Lotto NK Tennis veroverd. De talentvolle junioren waren in de finale met 7-5, 6-3 te sterk voor Kelly Versteeg en Tiffany Höberth.

Rolstoeltennis
Maikel Scheffers heeft in Rotterdam zijn titel geprolongeerd op de Lotto NK Tennis. Hij is daarmee voor de vijfde keer Nederlands kampioen geworden. Scheffers was in de finale met 6-1, 6-1 te sterk voor zijn jongere landgenoot Ruben Spaargaren. Scheffers en Spaargaren veroverden later op de dag samen de dubbelspeltitel. In de finale versloegen de lijstaanvoerders het duo Carlos Anker/Mitchel Grauw. Binnen het uur stonden de cijfers 6-2, 6-1 op het scorebord.

Marjolein Buis en Diede de Groot veroverden de rolstoeltennistitel in het damesdubbelspel. Zij klopten het als eerste geplaatste koppel Jiske Griffioen/Michaela Spaanstra met 7-5, 6-0. Griffioen besloot na deze wedstrijd haar enkelspelfinale op te geven, aangezien ze griep heeft. Diede de Groot ging er daarom met de titel vandoor. 

NRJK
Ruben Spaargaren heeft de Nationale Rolstoeltennis Jeugd Kampioenschappen (NRJK) gewonnen. De rolstoeltennisser was in de finale met 6-2, 6-0 te sterk voor Sam Schröder.

Kijk voor meer informatie en alle enkel- en dubbelspeluitslagen op knltb.nl
 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo’n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB