Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Judy Murray inspireert 1.200 tennisleraren tijdens KNLTB Trainerscongres

Rotterdam, 16 december 2016 – 1.200 tennisleraren kwamen vandaag in Rotterdam bijeen op het KNLTB Trainerscongres. Bijzondere spreker tijdens het congres was Judy Murray, moeder en oud-trainer van Andy en Jamie, en oud Fed Cup teamcaptain van het Britse team. Murray gaf vanuit haar eigen kennis en ervaring haar visie op coaching. Murray vertelde het verhaal van haar eigen ontwikkeling als coach en de progressie van haar zoons, zonder veel geld en in een land zonder grote tenniscultuur. Ze benadrukte hoe belangrijk het is om jeugd zelf keuzes te laten maken in het tennis. 

                

Na een succesvolle eerste editie in 2015 met ruim 1.000 tennisleraren, vond dit jaar het congres weer plaats in Rotterdam tijdens de Lotto NK Tennis. Dit jaar is er zelfs een nieuw record bereikt: zo’n 1.200 tennisleraren waren aanwezig om inspiratie op te doen en om van een internationaal gerenommeerde coach te horen hoe zij te werk gaat. Naast het plenaire deel, kwamen er tijdens de diverse kennissessies thema’s aan bod specifiek voor de tennisleraar. De bezoekers konden kiezen uit verschillende onderwerpen zoals PR van de tennisleraar, Video Analyse, Fysiek en Ledenwerving en –behoud.

Bianca de Bruijn verkozen tot Verenigingsleraar van het Jaar 2016
Tijdens het Trainerscongres is Bianca de Bruijn uitgeroepen tot Verenigingsleraar van het Jaar. De dertigjarige tennistrainer van TV Pijnacker is verguld met de prijs, maar is bijna net zo blij met de waardering die spreekt uit de voordracht door haar eigen club. “Ze zien mijn inzet, wat ik allemaal voor de club doe en laten hun waardering blijken. Daar ben ik echt ontzettend trots op.”

In de verkiezing, die jaarlijks gezamenlijk wordt georganiseerd door de KNLTB en de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren (VNT), liet De Bruijn de andere genomineerden Rick Bos van T.V. Ommoord en Bryan Kerkhofs van T.V. Ubach over Worms achter zich. De Jury roemt De Bruijn vooral vanwege haar oog voor jong talent en haar vermogen om jonge spelers optimaal te laten presteren. Zo leverde ze al heel regelmatig spelers af die in aanmerking kwamen voor een Tenniskids-paspoort, waarmee ze in hogere kleur konden gaan tennissen. ‘Naast haar inzet op breedtesportgebied, zet zij zich dus ook in om jeugdspelers op te leiden tot goede wedstrijdspelers’, zo luidde het juryrapport.
 

 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo’n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 0881302612
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB