Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Judy Murray speciale gast tijdens Lotto NK Tennis

Rotterdam, 13 december 2016 - Op vrijdag 16 december a.s. is Judy Murray, moeder en oud-trainer van Andy en Jamie Murray, en oud Fed Cup teamcaptain van het Britse team, in Rotterdam aanwezig tijdens de Lotto NK Tennis. Zij zal deze dag zo'n 1200 tennisleraren toespreken tijdens het KNLTB Trainerscongres.

KNLTB Trainerscongres
Het KNLTB Trainerscongres vindt plaats tijdens de Lotto NK Tennis. Judy Murray is deze dag de hoofdspreker, en zal ook twee kennissessies geven gedurende de dag. Tijdens deze ontmoetingsdag voor tennisleraren, komen onderwerpen aan bod die bij uitstek de Nederlandse tennistrainer aangaan. In de tennissport is een zeer belangrijke rol weggelegd voor tennisleraren. De kwaliteiten van de trainer bepalen namelijk niet alleen voor een groot deel het plezier dat mensen aan de tennissport beleven, ze bepalen ook in grote mate het succes van de vereniging. Tijdens het congres worden dan ook handvatten aangeboden zodat de trainers hun rol goed uit kunnen blijven oefenen. 

Lotto NK Tennis
Van 13 tot en met 18 december 2016 wordt in het Topsportcentrum Rotterdam de Lotto NK Tennis gehouden. Hét evenement waar de Nederlandse tennistop het jaar afsluit. Er wordt gestreden om de nationale titels in zowel het enkel- als dubbelspel, inclusief het rolstoeltennis. Robin Haase en Richel Hogenkamp pakten vorig jaar de nationale titel. In het rolstoeltennis schreven Maikel Scheffers en Aniek van Koot het toernooi op hun naam.
In het herenenkelspel is Robin Haase de nummer 1 geplaatste, bij de dames is Arantxa Rus als eerste geplaatst vanwege de afzegging van Richel Hogenkamp. In het rolstoeltennis zijn Jiske Griffioen en Maikel Scheffers de eerste geplaatsten. 

Bekijk hier alle deelnemers, het programma en het speelschema

Speciale dagen tijdens Lotto NK Tennis
Naast het KNLTB Trainerscongres op vrijdag 16 december, zijn er nog twee speciale dagen tijdens de Lotto NK Tennis: de Fandag en de Clubdag.

Zaterdag 17 december Fandag
Zaterdag 17 december is het Fandag, die geheel in het teken staat van de spelers. Fans hebben hier de kans om met hun favoriete spelers op de foto te gaan en een handtekening te bemachtigen. Tijdens de spelerspresentatie zullen alle spelers worden voorgesteld aan het publiek. Robin Haase zal daarnaast ook een rally spelen tegen een aantal winnaars van een prijsvraag. Om 13.30 uur worden zo'n 800 Najaarskampioenen van 2016 tijdens een parade op het centercourt gehuldigd.

Zondag 18 december Clubdag
Zondag 18 december, de finaledag, staat in het teken van de clubs. De Rematch wordt gespeeld, waarbij twee amateurteams op het centrecourt hun wedstrijd uit de competitie overspelen. Daarnaast worden zo'n 800 Voorjaarskampioenen van 2016 in een parade op het centercourt gehuldigd.

Het programma, inclusief tijden, is te vinden op  de KNLTB website en in de KNLTB Events app
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB