Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht

 Vrij voor publicatie - Henk Koster/KNLTB
Bertens, Haase, Griffioen en Kruijer winnen Tennisser van het Jaar Awards 2016

Amersfoort, 12 december 2016 - Zojuist zijn de Tennisser van het Jaar Awards uitgereikt, een initiatief van De Telegraaf in samenwerking met de KNLTB. Kiki Bertens is verkozen tot winnaar van de Betty Stöve Schaal voor Tennisster van het Jaar. De Richard Krajicek Award voor Tennisser van het Jaar ging naar Robin Haase. De Esther Vergeer Award voor Rolstoeltenniss(t)er van het Jaar is, voor het tweede opeenvolgende jaar, gewonnen door Jiske Griffioen. De Zwarte Tulp voor Talent van het Jaar ging naar Nina Kruijer. 

Kiki Bertens wint Betty Stöve Schaal 2016
Kiki Bertens wist dit jaar goed te presteren en ging van plaats 104 naar 22 op de wereldranglijst. Zij won haar vier enkelspelen in Fed Cupverband tegen Rusland en Frankrijk, won het WTA toernooi in Neurenberg vanuit de kwalificaties, haalde de finale in Gstaad en de halve finales in Luxemburg en op Roland Garros waar zij Serena Williams trof. Samen met dubbelpartner Johanna Larsson won Bertens drie WTA-toernooien en samen haalden zij eveneens de halve finale op Roland Garros. Afgelopen weekend veroverde Bertens de titel bij de International Premier Tennis League (IPTL) met haar team, de Singapore Slammers.

Robin Haase wint Richard Krajicek Award 2016
De Nederlandse nummer één in het enkelspel, Robin Haase klom van plaats 66 naar 59 op de wereldranglijst en behaalde de finale van het ATP-toernooi in Gstaad. Daarnaast haalde hij onder andere de kwartfinales in Acapulco en Boekarest en won in de Davis Cupwedstrijd tegen Zweden zijn drie wedstrijden.

Jiske Griffioen wint Esther Vergeer Award 2016
In 2015 beleefde Griffioen haar beste jaar tot dan toe, in 2016 wist ze dit te overtreffen. Al geruime tijd staat zij op de eerste plek op de wereldranglijst. Griffioen begon het jaar met een overwinning op de Australian Open. Behaalde de finale met Van Koot op Roland Garros en schreef geschiedenis door de allereerste enkelspeltitel in het rolstoeltoernooi van Wimbledon te pakken. In Rio de Janeiro won zij twee gouden medailles, zowel in het enkel- als dubbelspel. Deze maand won zij nog de titel op de Wheelchair Tennis Masters in Londen.

Nina Kruijer wint Zwarte Tulp voor Talent van het Jaar 2016
De 18-jarige Nina Kruijer won in het dubbelspel het ITF Junior toernooi in Traralgon, Australië en kwam tot de laatste 32 op de Australian Open. Zij kwalificeerde zich voor Wimbledon en behaalde de kwalificatie in het enkelspel van de Roland Garros Junior French Open en het hoofdtoernooi in het dubbelspel. Ze wist goed te presteren bij diverse futures en was verliezend finalist in de Summercup, het Europese kampioenschap landenteams.  

Naast de jury, bestaande uit Marcella Mesker, Kristie Boogert, Miriam Oremans, Sjeng Schalken, Paul Haarhuis, Richard Krajicek en Jacco Eltingh, bepaalde ook het publiek voor een deel welke speler de Betty Stöve Schaal of de Richard Krajicek Award won.
 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo’n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB