Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Innovatie en verbinding centrale thema’s bij Jaarcongres Tennisbond

Amersfoort, 26 november 2016 - Vandaag vond het jaarlijkse congres van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB) plaats bij Omnisport in Apeldoorn. Bij deze 4de editie van het KNLTB Jaarcongres waren ruim 800 verenigingsfunctionarissen van 330 tennisverenigingen aanwezig. Met het hoge aantal aanwezigen is het KNLTB Jaarcongres dit jaar het grootste sportcongres in Nederland. Het jaarcongres stond ditmaal in het teken van innovatie en verbinding.

De KNLTB innoveert in 2017 onder andere met Competitie Nieuwe Stijl, waarbij sprake is van versoepeling van de regels, de introductie van compact spelen en drie nieuwe competitievormen. Ook wordt Tenniskids (het KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar) uitgebreid met Tenniskids Blauw voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Het is de ambitie van de bond om met het Tenniskids programma op termijn álle jeugdleden in een competitieteam te laten spelen.

Ook de KNLTB ClubApp past binnen de ambitie van de tennisbond om méér mensen, méér te laten tennissen. Om dit te bereiken is onder meer een sterke binding met tennissers door directe, relevante communicatie van groot belang. De KNLTB ClubApp helpt verenigingen de verbinding met leden te versterken, en brengt ook leden onderling met elkaar in contact.

Tevens kwamen andere onderwerpen die belangrijk zijn voor een tennisvereniging tijdens het Jaarcongres aan bod. Inspirerende gastsprekers als Ben Woldring en Marc Lammers gaven hun visie op het tennislandschap. Daarnaast stonden er kennissessies op het programma. Aanwezigen konden deelnemen aan sessies over thema’s als Competitie Nieuwe Stijl, Ledenwerving- en behoud, het betrekken van nieuwe generaties, Tenniskids, de KNLTB ClubApp en meer.

KNLTB Jaarprijs naar TV Carolus in Helmond en vrijwilliger Geert-Jan van Dijken
Tijdens het jaarcongres werd ook de Zwarte Tulp award uitgereikt, de prijs voor de tennisvereniging en vrijwilliger die in 2016 iets bijzonders hebben gedaan en daarmee een goed voorbeeld zijn voor anderen. Tennis Vereniging Carolus in Helmond en verenigingsvrijwilliger Geert-Jan van Dijken van tennisvereniging ULTC Iduna in Utrecht zijn uitverkozen tot respectievelijk KNLTB ‘Vereniging van het Jaar’ en ‘Verenigingsvrijwilliger van het Jaar’ 2016.
Overige genomineerden voor de Zwarte Tulpen 2016 waren tennisclubs T.C. Domstad en T.V. Boskoop en voor de titel Vrijwilliger van het Jaar waren ook Yoeri Martens (O.T.C. De Warande) en Diederik van Hogendorp (T.C.’91 Stadshagen) genomineerd.
 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo’n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie en het opvragen van beeldmateriaal:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB