Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Voormalig toprolstoeltennisser verbonden aan KNLTB jeugdopleidingsprogramma
De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft voormalig toprolstoeltennisser Robin Ammerlaan aan zich verbonden als trainer/coach van rolstoeltennistalenten. Samen met Bondscoach Rolstoeltennis, Dennis Sporrel, is Ammerlaan verantwoordelijk voor het handhaven van de Nederlandse nummer 1 positie op de wereldranglijst binnen het rolstoeltennis.

Robin Ammerlaan behoorde in de jaren 2000-2012 tot de absolute wereldtop binnen het heren rolstoeltennis. Hij won drie Grand Slams in het enkelspel en acht in het dubbelspel. In zowel het enkel- als het dubbelspel was hij de nummer een van de wereld. Ammerlaan won drie paralympische medailles, waarvan twee gouden in Sydney en Athene. In 2012 besloot hij op 44-jarige leeftijd een punt te zetten achter zijn carrière als toptennisser.

In zijn nieuwe functie traint Robin Ammerlaan twaalf talenten, die de potentie hebben om over een aantal jaren in de voetsporen te treden van de huidige wereldtop zoals Jiske Griffioen, Aniek van Koot en Maikel Scheffers. Naast het verzorgen van de trainingen in Nederland, zal Robin ook met hen meereizen naar buitenlandse toernooien.

Wereldtop
De Nederlandse rolstoeltennissers behoren al jaren tot de besten van de wereld. Bij de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro pakte Nederland het goud en zilver in het damesenkel- en dubbelspel. Ook was er Nederlands succes dit jaar tijdens de Grand Slams. Jiske Griffioen schreef de Australian Open en Wimbledon op haar naam en Marjolein Buis won Roland Garros. Als team pakten de Nederlandse dames goud tijdens de World Team Cup in Tokyo, het landentoernooi voor rolstoeltenniss(t)ers. Bij de heren wonnen Egberink/Scheffers afgelopen jaar brons op het WK in Californië (USA). Op datzelfde WK pakte het duo Van Koot/Griffioen de titel.

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Vivian van Niekerk
Communicatieadviseur
T 088 130 26 00
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB