Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Nederlandse tennistalenten strijden om titel tijdens het Menzis Winter Jeugd Circuit
In de periode van 29 oktober t/m 4 december 2016 spelen 400 nationale tennistalenten t/m 12, 14 en 16 jaar op diverse plekken in Nederland het Menzis Winter Jeugd Circuit (WJC). Spelers die de beste resultaten behalen in het A-circuit plaatsen zich voor het afsluitende Masterstoernooi, dat begin december in Hilversum plaatsvindt. Toegang tot het evenement is alle speeldagen gratis. 

Het circuit is volgens een piramide opgebouwd en bestaat uit A- en B-circuits. De B-circuits zijn in Meppel, Best, Zoetermeer, Hilversum, Hoofddorp, Doorn, Warmond en Den Haag. Het A-circuit en de Masters worden gespeeld in Tulip Tenniscenter in Hilversum. De beste acht spelers en speelsters uit iedere leeftijdscategorie strijden om de titel tijdens de Masters op 3 en 4 december.

Deelnemers
Het deelnemersveld bestaat uit talentvolle jongens en meisjes uit het juniorentennis, waaronder de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse tennis. Op de lijst van winnaars van de voorgaande jaren staan ook de huidige topspelers zoals Robin Haase, Thiemo de Bakker en Richel Hogenkamp. Bekijk alle deelnemers, speeldata, locaties en de uitslagen op www.knltb.nl/wjc.

Volg online
Volg het Menzis Winter Jeugd Circuit onder andere via de KNLTB EventsApp, de KNLTB Facebookpagina, Twitter  (#menziswjc2016) en op de website van de KNLTB.

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Jolijn Passchier
Coördinator Toptennis
T 088 130 26 00
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB