Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
KNLTB verbindt voormalig topspeler Nijssen aan jeugdopleiding
De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond heeft oud-topspeler Tom Nijssen aan zich verbonden als Travellingcoach. De functie van Nijssen bestaat uit het begeleiden van talentvolle Nederlandse jeugdspelers tijdens wedstrijden en trainingen in binnen- en buitenland.

Tom Nijssen is de derde Travellingcoach binnen de KNLTB. Eerder startten al Michel Koning, voormalig nummer 229 van de wereld, en Dennis Schenk, oud-coach van onder anderen Robin Haase en Martin Verkerk. Vanuit hun kennis en internationale ervaring leveren zij een bijdrage aan individuele talentontwikkeling met als doel het behalen van aansprekende toptennisresultaten.

Tom Nijssen
Oud-topspeler Tom Nijssen (52) was een specialist in het (gemengd)dubbelspel en heeft twee Grand Slam titels op zak. Samen met Manon Bollegraf won hij in 1989 Roland Garros en in 1991 de US Open. Zijn hoogste positie op de wereldranglijst in het dubbelspel is plaats 10 en in het enkelspel bezette hij in 1989 de 87ste plek. Nijssen kwam ook meerdere malen uit voor het Nederlands Davis Cupteam.
Na zijn carrière als tennisprof begeleidde hij als coach diverse spelers op de internationale tour, waaronder Dennis van Scheppingen, Peter Wessels en Fred Hemmes jr. Ook was Nijssen een aantal jaren coach van het Nederlands Fed Cupteam.

Ambitie
De KNLTB heeft als ambitie om structureel tot de top tien tennislanden van de wereld te behoren. Onder leiding van Hoofdbondscoaches Paul Haarhuis en Martin Bohm en met de inzet van meer oud-topspelers streeft de bond naar het creëren van een topsportcultuur. Alleen met optimale begeleiding, high performance trainingsmiddelen en de juiste mentaliteit wordt het maximale uit talenten gehaald. 

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Vivian van Niekerk
Communicatieadviseur
06 48 96 12 32
v.vanniekerk@knltb.nl
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB