Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Goud voor Jiske Griffioen en Aniek van Koot in Rio

Amersfoort, 17 september 2016 – In de Nederlandse finale in het damesdubbelspel in Rio hebben Jiske Griffioen en Aniek van Koot de gouden medaille binnengehaald. Marjolein Buis en Diede de Groot pakten het zilver. Griffioen en van Koot wonnen de finale met 6-4 6-2. Deze gouden en zilveren medailles brengen het totaal aantal medailles van het Nederlands Paralympisch tennisteam op vier (twee goud en twee zilver).

Dames enkelspel
De damesenkelspelfinale werd gisteren gespeeld. Jiske Griffioen won in de finale van Aniek van Koot met 3-6, 6-1, 6-4, en wist daarmee de eerste gouden medaille voor het Nederlands tennisteam binnen te slepen.  

De halve finales in het enkelspel gingen woensdag tussen Jiske Griffioen en Diede de Groot en tussen Aniek van Koot en de Japanse Yui Kamiji. Marjolein Buis verloor in de derde ronde van Kamiji.

Heren enkel- en dubbelspel
Maikel Scheffers en Tom Egberink kwamen namens Nederland uit in het heren enkel- en dubbelspel. Egberink moest, gehinderd door een duimblessure, in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Shunjiang Dong (CHN). Scheffers verloor in de derde ronde van Takuya Miki (JPN). Het duo behaalde in het herendubbelspel de kwarfinale, waar zij verloren van Takuya Miki en Takashi Sanada (JPN). 

Wereldtop
De Nederlandse rolstoeltennissers behoren al jaren tot de wereldtop. Bij de Paralympische Spelen van 2012 in Londen pakte Nederland vier van de zes te winnen medailles in het enkelspel. Ook was er Nederlands succes dit jaar tijdens de Grand Slams in het damesenkelspel. Jiske Griffioen schreef de Australian Open op haar naam en Marolein Buis won Roland Garros. Als team pakten de Nederlandse dames het goud tijdens de World Team Cup in Tokyo.
 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088 - 1302612
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB