Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Goud en zilver voor Nederlands Paralympisch tennisteam

Amersfoort, 16 september 2016 – De Nederlandse Paralympische tennissters hebben gisteravond in Rio twee medailles binnengesleept: goud en zilver. In de damesenkelspelfinale speelden Jiske Griffioen (nummer 1 van de wereld) en Aniek van Koot (nummer 4 van de wereld) om de gouden medaille. Griffioen won de finale met 3-6, 6-1, 6-4 en pakte haar eerste Paralympische gouden medaille. Het brons werd woensdag gewonnen door de Japanse nummer 2 van de wereld Yui Kamiji, door een overwinning van 6-3 6-3 op de Nederlandse Diede de Groot (nummer 6 van de wereld).

De halve finales in het enkelspel gingen woensdag tussen de Nederlanders Jiske Griffioen en Diede de Groot (4-6, 6-4, 7-6) en tussen Aniek van Koot en de Japanse Yui Kamiji (6-3, 4-6, 7-5). Marjolein Buis verloor in de 3e ronde van Kamiji.

Nederlandse dubbelfinale dames
De finale van het vrouwendubbelspel is volledig Oranje getint en gaat vrijdagnacht tussen de koppels Jiske Griffioen/Aniek van Koot en Marjolein Buis/Diede de Groot. Griffioen en van Koot wonnen in de halve finale van Lucy Shuker en Jordanne Whiley (GBR) met 6-3 6-3. Buis en de Groot bereikten de finale door een overwinning (6-4 5-7 7-5) op Yui Kamiji en Miho Nijo (JPN).

Heren enkel- en dubbelspel
Maikel Scheffers en Tom Egberink kwamen namens Nederland uit in het heren enkel- en dubbelspel. Egberink moest, gehinderd door een duimblessure, in de 2e ronde zijn meerdere erkennen in Shunjiang Dong (CHN). Scheffers verloor in de 3e ronde van Takuya Miki (JPN). Het duo behaalde in het herendubbelspel de kwarfinale, waar zij verloren van Takuya Miki en Takashi Sanada (JPN).  

Wereldtop
De Nederlandse rolstoeltennissers behoren al jaren tot de wereldtop. Bij de Paralympische Spelen van 2012 in Londen pakte Nederland vier van de zes te winnen medailles in het enkelspel. Ook was er Nederlands succes dit jaar tijdens de Grand Slams in het damesenkelspel. Jiske Griffioen schreef de Australian Open op haar naam en Marolein Buis won Roland Garros. Als team pakten de Nederlandse dames het goud tijdens de World Team Cup in Tokyo.
 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088 - 1302612
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB