Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
De Bakker opent Davis Cupduel tegen Zweden

Amersfoort, 15 september 2016 - Vandaag heeft in Bastad, Zweden, de loting plaatsgevonden van het Davis Cupduel Zweden - Nederland.

Vrijdag 16 september speelt Thiemo de Bakker (ATP-142) de eerste enkelspelpartij tegen Elias Ymer (ATP-150). In het tweede enkelspel neemt Robin Haase (ATP-65) het op tegen Mikael Ymer (ATP-662). Op zaterdag 17 september wordt de dubbelpartij gespeeld tussen Jean-Julien Rojer/Tim van Rijthoven en Isak Arvidsson/Fred Simonsson. Het Davis Cupduel eindigt op zondag 18 september met de enkelspelpartijen tussen Haase en Elias Ymer, gevolgd door de partij tussen De Bakker en Mikael Ymer.

Het Nederlands Davis Cupteam speelt van 16 tot en met 18 september in en tegen Zweden voor behoud in de eerste groep van de Europees/Afrikaanse zone. Jan Siemerink, captain Davis Cupteam: "We hebben een goede voorbereidingsweek gehad in Zweden. Iedereen staat er goed voor. We nemen dan ook veel vertrouwen mee voor het weekend."

De verliezer van het duel moet van 28 tot en met 30 oktober aan de bak tegen Israël om degradatie naar Groep 2 te voorkomen.

Wedstrijden
De wedstrijden op het gravel in Bastad beginnen op vrijdag en zondag om 10.30 uur. Op zaterdag wordt om 13.00 uur gestart met het dubbelspel. 

Volg de Davis Cup live
Volg het duel Zweden-Nederland live op Ziggo Sport en via www.knltb.nl/tennistv. Voor het nieuws en de prestaties van het Nederlands Davis Cupteam kun je terecht op de KNLTB website.
 
Volg ook het Twitteraccount  en onze Facebookpagina  om op de hoogte te worden gehouden van alles rond deze Davis Cupontmoeting.
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB