Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Titelprolongatie bij KNLTB NK Beachtennis voor Boot & van Slooten en van Doorn & van Haasteren

Amersfoort, 12 september 2016 - Pieter Boot en Ronald van Slooten, en Margot van Doorn en Fleur van Haasteren hebben dit jaar hun titel op het KNLTB NK Beachtennis geprolongeerd. De duo's wisten zich met deze winst te plaatsen voor het Europees Kampioenschap van 2017. In het gemengddubbel schreven Pieter Boot en Fleur van Haasteren de titel op hun naam. In de finale versloegen zij Ronald van Slooten en Margot van Doorn.

KNLTB NK Beachtennis
Met ruim 220 deelnemers vond afgelopen weekend (zaterdag 10 en zondag 11 september) voor de dertiende keer het KNLTB NK Beachtennis plaats op het strand bij het Beach Stadion in Den Haag. De beste beachtennissers van Nederland kwamen op het strand bijeen om in de dames-, heren- en het gemengddubbel om de nationale titels te strijden. 

In tegenstelling tot voorgaande edities zijn er voorafgaand aan het NK acht verschillende kwalificatietoernooien gehouden voor de dames- en herendubbel, waar een deelnamebewijs voor het NK gewonnen kon worden. Het NK gemengddubbel was voor iedereen toegankelijk. Tim van Pagee, organisator van het evenement, was zeer tevreden: "De nieuwe opzet van het NK beachtennis is geslaagd. Het niveau van het toernooi is naar mijn mening nog nooit zo hoog geweest. Daarnaast was de hele setting geweldig; 20 beachtennisvelden, een goede dj, vrolijke deelnemers en natuurlijke fantastische winnaars!"

Winnaars
Damesdubbel
 1. Margot van Doorn (Amsterdam) en Fleur van Haasteren (Amsterdam)
 2. Josien Boverhof (Meppel) en Susanne Munting (Meppel)
 

Herendubbel
 1. Pieter Boot (Amsterdam) en Ronald van Slooten (Zonnemaire)
 2. Mitchell Servage (Rotterdam) en Erwin Schmitz (Hoofddorp) 
 

Gemengddubbel
 1. Pieter Boot en Fleur van Haasteren
 2. Margot van Doorn en Ronald van Slooten
 

Het KNLTB NK Beachtennis werd mede door de steun van Den Haag Topsport gerealiseerd.Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen. 
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB