Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Allereerste Padelcompetitie van Nederland gaat van start

Amersfoort, 9 september 2016 - Dit weekend start de allereerste Padelcompetitie van Nederland. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en de Nederlandse Padelbond (NPB) organiseren gezamenlijk de competitie waaraan 65 teams uit het hele land deelnemen. De competitie start op zaterdag 10 september en bestaat uit zeven speeldagen op zaterdag en zondag.  

Opening Padelcompetitie in Alphen aan den Rijn
De competitie wordt op zaterdag 10 september om 10.00 uur officieel geopend bij Tennisvereniging Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn door Erik Poel, Algemeen Directeur van de KNLTB. Speciaal voor de opening komt de Spaanse padelspeler Uri Botello Cohen, nummer 29 van de wereld, naar Nederland. Botello Cohen geeft een demonstratie waarna vervolgens om 11.00 uur de competitie van start gaat.  

Wat is padel?
Padel is een snel in populariteit groeiende racketsport die zich het best omschrijft als een combinatie van tennis en squash. Deze racketsport, zeer populair in Spanje en Zuid-Amerika, begint zich langzamerhand ook in Nederland te ontwikkelen. De sport wordt met vier personen (2 tegen 2) gespeeld op een veld van 20 x 10 meter dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk. Er geldt dezelfde puntentelling als bij tennis.

Samenwerking NPB en KNLTB
Sinds april dit jaar zijn de Nederlandse Padelbond en de KNLTB een samenwerking gestart om de ontwikkeling van de padelsport in Nederland te intensiveren. De bonden hebben de gezamenlijke ambitie om het aantal padelbanen en padelspelers in Nederland te vergroten.

De tennisbond is enthousiast over padel en ziet de sport als een welkome aanvulling op het bestaande aanbod bij verenigingen. Padel zorgt voor reuring, is laagdrempelig en geschikt voor jong en oud, wat aanspoort om naar de club te komen. Met padel-opleidingen voor tennisleraren en het opstarten van de competitie in samenwerking met de Nederlandse Padelbond, hoopt de bond de populariteit van padel te vergroten.

Bekijk de KNLTB-NPB Padelcompetitie op Toernooi.nl.

Lees meer over padel en waar je de sport kan spelen.
 
Over de Nederlandse Padelbond
De Nederlandse Padelbond is het officiële Nederlandse lid en vertegenwoordiger van de Federación Internacional de Padel (FIP), de internationale padelbond. De NPB heeft ten doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord. Zij tracht dit te bereiken door uitschrijven, regelen en bevorderen van padelwedstrijden; medewerking verlenen aan hen die padel beoefenen; als representatieve organisatie van het padel in Nederland samenwerken met nationale organisaties in andere landen; spel- en wedstrijdregels vaststellen en de naleving daarvan bevorderen; bij de bouw van nieuwe sportinrichtingen bevorderen dat ruimten worden ingenomen waarin padel kan worden beoefend en voldoen aan internationale eisen; padeltrainers en scheidsrechters opleiden en certificeren.
www.padelbond.nl

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB