Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Nederlandse Beachtennistop strijdt in Den Haag om nationale titels

Amersfoort, 8 september 2016 - De beste beachtennissers van Nederland strijden komend weekend om de titels op hét evenement van deze zomer: het KNLTB NK Beachtennis.Op het strand bij het Beach Stadion in Den Haag vindt voor de dertiende keer dit evenement plaats. 

Vernieuwde opzet
Er is dit jaar gekozen voor een andere opzet. In tegenstelling tot voorgaande edities zijn er voorafgaand aan het NK acht verschillende kwalificatietoernooien gehouden voor de dames- en herendubbel, waar een deelnamebewijs voor het NK gewonnen kon worden. Het NK gemengddubbel is voor iedereen toegankelijk, hiervoor gold een open inschrijving.

Deelnemers
In de dames-, heren- en gemengddubbel gaan 16 koppels de strijd met elkaar aan. De winnaars van vorig jaar, Pieter Boot & Ronald van Slooten, en Margot van Doorn & Fleur van Haasteren proberen dit jaar hun titel te prolongeren. De winnaars van de dames- en herendubbel plaatsen zich voor het Europees Kamipoenschap 2017. 
Bekijk hier de deelnemers:
Dames
Heren
> Gemengd 

Programma
Het NK gemengddubbel wordt gehouden op zaterdag 10 september en het NK dames- en herendubbel op zondag 11 september. Tevens vindt op zondag 11 september het NK kwalificatietoernooi voor 2017 plaats.

Zaterdag 10 september
            NK gemengddubbel
            NK kwalificatietoernooi damesdubbel
            NK kwalificatietoernooi herendubbel
 
Zondag 11 september
            NK damesdubbel
            NK herendubbel
            NK kwalificatietoernooi 2017 (open)
            Open gemengddubbel beachtennistoernooi

De wedstrijden starten beide dagen om 10.00 uur. De finales zullen rond 18.00 uur op het programma staan. Bekijk hier de wedstrijden en uitslagen. Toegang tot het evenement is beide dagen gratis.

Locatie
Beach Stadion Den Haag
Strandweg 4
Scheveningen

Het KNLTB NK Beachtennis wordt mede door de steun van Den Haag Topsport gerealiseerd.

Voor meer informatie raadpleeg de KNLTB website of download de KNLTB Events app voor het programmaboekje.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen. 
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088 - 1302612
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB