Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Siemerink maakt Davis Cupselectie voor Zweden bekend

Amersfoort, 6 september 2016 - Jan Siemerink, captain van het Nederlands Davis Cupteam, heeft de selectie bekend gemaakt voor het duel tegen Zweden. Het team bestaat uit: Robin Haase, Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer en Tim van Rijthoven.

Het Nederlands Davis Cupteam speelt van 16 tot en met 18 september in en tegen Zweden voor behoud in de eerste groep van de Europees/Afrikaanse zone. De Davis Cupontmoeting tussen Nederland en Zweden vindt plaats in de buitenlucht op een gravelbaan in Bastad. 

Het is de zevende keer in de Davis Cuphistorie dat Nederland en Zweden elkaar treffen. In de vorige duels won Zweden vier keer en Nederland twee keer. Jan Siemerink: "We gaan vol goede moed richting Zweden. We gaan er alles aan doen om ons te handhaven in de Europees/Afrikaanse groep en daarna weer terug te komen in de Wereldgroep. Ik heb er vertrouwen in dat we dat met dit team kunnen bereiken."

Beide landen verloren eerder dit jaar van Rusland. De winnaar van het treffen in Bastad handhaaft zich in de Europees/Afrikaanse zone Groep 1. De verliezer moet van 28 tot en met 30 oktober aan de bak tegen Israël om degradatie naar Groep 2 te voorkomen.

Wedstrijden
De wedstrijden in Bastad beginnen op vrijdag en zondag om 10.30 uur. Op zaterdag wordt om 13.00 uur gestart met het dubbelspel. 

Volg de Davis Cup live
Volg het duel Zweden-Nederland live op Ziggo Sport en via www.knltb.nl/tennistv. Voor het nieuws en de prestaties van het Nederlands Davis Cupteam kun je terecht op de KNLTB website.
 
Volg ook het Twitteraccount  en onze Facebookpagina  om op de hoogte te worden gehouden van alles rond deze Davis Cupontmoeting.
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB