Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Nationale Veteranenkampioenen tennis 2016 bekend

Amersfoort, 29 augustus 2016 - Van maandag 22 tot en met zondag 28 augustus 2016 streden 220 spelers op de gravelbanen van Tennisclub Etten in Etten-Leur om de nationale enkel-, dubbel- en gemengddubbelspeltitels tijdens de Nationale Veteranen Kampioenschappen (NVK).

In de categorieën 35+ tot en met 85+ werden de hele week veel spannende wedstrijden gespeeld, die onderstaande winnaars opleverde.

Winnaars enkelspel
35+: Bart Beks (Nuenen) en Regina Balcune (Hilversum)
40+: Jeroen van den Heuvel (Ankeveen) en Eva Haslinghuis (Den Haag)
45+: Jeroen Bok (Vught) en Annemiek Wissink (Den Haag)
50+: Niels de Kok (Den Bosch) en Carole de Bruin (Eemnes)
55+: Gejo Bogie (Nijmegen) en Marianne Troost Van Der Torre (Bad Bentheim)
60+: Martin Koek (Diemen) en Sylvia Lievers-Kronenburg (Almere)
65+: Rolf Thung (Amstelveen) en Heleen Janssen-Prins (Lekkerkerk)
70+: Benno de Jel (Den Haag) en Anneke Jelsma- De Jong (Uitgeest)
75+: Bé Lenten (Nijmegen)
80+: Michael van Berckel (Haarlem) en Wil Sevenstern- Van Der Ree (Hilversum)
  
Uitslagen
Klik hier voor een volledig overzicht van alle winnaars. Voor meer informatie over de NVK 2016, kijk op www.knltb.nl/nvk.

De resultaten van het toernooi worden verwerkt in de Veteranen Ranglijst. Tevens maakt de NVK onderdeel uit van het ITF Seniors Circuit 2016 als een Grade 2 toernooi, waardoor er ook punten te verdienen zijn voor de ITF ranglijst. De prestaties tijdens het toernooi wegen daarnaast mee in de samenstelling van de teams die deelnemen aan het WK Veteranentennis.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee 605.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen. 
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Patrick Kemps
Coördinator Toptennis
T: 088 130 26 48
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB