Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Nationale Jeugdkampioenen tennis 2016 bekend

Amersfoort, 15 augustus 2016 - Ryan Nijboer en Suzan Lamens hebben zich dit weekend gekroond tot kampioenen in de hoogste leeftijdscategorie (17-18 jaar) op de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) in Hilversum.

   
Nijboer, als tweede geplaatst, versloeg de als eerste geplaatste Bart Stevens met 6-4, 4-6, 6-4. Door deze overwinning bezit de nu zeventienjarige Nijboer zowel de Nederlandse indoor- als outdoortitel. Vorig jaar won hij ook al op de NJK, in een lagere leeftijdscategorie (15-16 jaar). Lamens rekende in de finale af met Donnaroza Gouvernante: 7-6, 6-7, 6-1. In de halve eindstrijd had ze verrassend gewonnen van lijstaanvoerster Nina Kruijer, de nationale indoorkampioene van dit jaar. 

Menzis NJK 
Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 augustus 2016 streden 363 tennistalenten op de banen van Tulip Tennisvereniging in Hilversum om de nationale enkel- en dubbelspeltitels tijdens de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK). 

In de categorieën t/m 12, 14, 16 en 18 jaar werden de hele week veel spannende wedstrijden gespeeld. Degene die zich tot winnaar mochten kronen kunnen zich scharen in het rijtje van voorgaande winnaars: Thiemo de Bakker, Robin Haase, Arantxa Rus en Richel Hogenkamp. 
 
De winnaars per categorie
JE12: Daniel Verbeek (Rotterdam)
JE14: Jesse den Hartog (Abcoude)
JE16: Sidané Pontjodikromo (Doorn)
JE18: Ryan Nijboer (Dronten)

ME12: Anouk Koevermans (Berkel en Rodenrijs)
ME14: Kim Hansen (Nieuw-Vennep)
ME16: Dainah Cameron (Den Haag)
ME18: Suzan Lamens (Berkel en Rodenrijs)

Bekijk hier de volledige lijst met alle winnaars, inclusief de winnaars van het dubbelspel.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee 605.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen. 
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Afdeling Toptennis
toptennis@knltb.nl
088-1302600

Beeldmateriaal van de winnaars kun je opvragen via communicatie@knltb.nl
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB