Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Veteranen strijden in Etten-Leur om nationale tennistitels

Amersfoort, 12 augustus 2016 - Van maandag 22 tot en met zondag 28 augustus 2016 vinden de Nationale Veteranen Kampioenschappen (NVK) plaats op de gravelbanen van Tennisclub Etten in Etten-Leur. De beste Nederlandse veteranen in de leeftijdscategorieën 35+ t/m 85+ gaan in Etten-Leur de strijd met elkaar aan om de nationale enkel- en dubbelspeltitels.

Deelnemers
Tennis is de grootste sport van Nederland in de leeftijdscategorie 35+. Er zijn veel actieve veteranen die op het hoogste niveau spelen. Tijdens de NVK doen 228 spelers een gooi naar de nationale veteranentitel in het enkel-, dubbel- en gemengd dubbelspel. De heren strijden met elkaar in de leeftijdscategorieën van 35+ tot en met 85+. De dames spelen in de leeftijdscategorieën van 35+ tot en met 80+. De oudste deelnemer aan het NVK is 86 jaar. Bekijk hier de volledige deelnemerslijst, plaatsingen en schema's van de NVK. Ook komen hier de wedstrijden per speeldag en de uitslagen op te staan.

De resultaten van het toernooi worden verwerkt in de Veteranen Ranglijst. Tevens maakt de NVK onderdeel uit van het ITF Seniors Circuit 2016 als een Grade 2 toernooi, waardoor er ook punten te verdienen zijn voor de ITF ranglijst. De prestaties tijdens het toernooi wegen daarnaast mee in de samenstelling van de teams die deelnemen aan het WK Veteranentennis.

Voor meer informatie over de NVK 2016, kijk op www.knltb.nl/nvk.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee 605.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen. 
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Patrick Kemps
Coördinator Toptennis
T: 088 130 26 48
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB