Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Grootste tennistalenten van Nederland strijden om nationale titels 

Amersfoort, 5 augustus 2016 - Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 augustus 2016 (met eventuele uitloop naar zondag 14 augustus) zijn de banen van Tulip Tennisvereniging in Hilversum decor voor de strijd om de nationale enkel- en dubbelspeltitels van de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK). 

Deelnemers
363 tennistalenten komen in actie in de categorieën t/m 12, 14, 16 en 18 jaar. Het deelnemersveld bestaat uit talentvolle jongens en meisjes die de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse tennis zijn. Thiemo de Bakker, Robin Haase, Arantxa Rus en Richel Hogenkamp zijn een aantal voorbeelden die hen voorgingen in het winnen van de nationale titel bij de NJK en de top wisten te bereiken.

Aanvangstijden
De opening van de NJK is op maandag 8 augustus om 9.00 uur op het park van Tulip Tennisvereniging in Hilversum. Aansluitend zullen de eerste partijen gespeeld worden. Op dinsdag 9 augustus starten de wedstrijden om 9.00 uur, de overige dagen om 10.00 uur. De finales worden op zaterdag 13 augustus gespeeld, met eventuele uitloop naar zondag 14 augustus.

Toegang tot het evenement is alle dagen gratis. 

Voor meer informatie inclusief de deelnemerslijst raadpleeg de KNLTB-website of download de KNLTB Events app voor het programmaboekje.


Over Menzis
Menzis is sinds 1836 een coöperatie zonder winstoogmerk, een zorgverzekeraar met 2,25 miljoen leden. We hebben geen aandeelhouders en onze Ledenraad is ons hoogste orgaan. Bij Menzis is iedereen welkom. Ziek of gezond, jong of oud. We maken ons sterk voor toegang tot kwalitatief goede en betaalbare zorg voor iedereen. We versterken de leefkracht van ieder mens. Dat is de kracht van Menzis.
www.menzis.nl

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee 605.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen. 
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Jolijn Passchier
Coördinator Toptennis
T: 06-11264775
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB