Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persuitnodiging
Kom de paralympische tennissers uitzwaaien
Op zaterdag 13 augustus 2016 werken de paralympische tennissers op de banen van Tennisvereniging Rijnhuyse in Nieuwegein één van hun laatste trainingen op Nederlandse bodem af. Daarna maken ze zich op voor de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro, die op 7 september beginnen. Om de spelers succes te wensen organiseert TV Rijnhuyse in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en ABN AMRO een uitzwaaievent.

Tijdens dit feestelijke event zijn alle Nederlandse rolstoeltennissers die naar Rio gaan aanwezig. Bij de dames zijn dit de huidige nummer 1 van de wereld Jiske Griffioen (ITF 1), Aniek van Koot (ITF 4), Marjolein Buis (ITF 5) en Diede de Groot (ITF 7). Bij de heren gaat het om Maikel Scheffers (ITF 8) en Tom Egberink (ITF 13).

Programma
De Nieuwegeinse burgemeester, Frans Backhuijs, opent het event om 14.00 uur. 
Hierna worden de sporters kort toegesproken door meervoudig paralympisch kampioene, Esther Vergeer, en Algemeen Directeur van de KNLTB, Erik Poel. Vervolgens gaan de tennissers de baan op voor de training en een demonstratiewedstrijd. Aansluitend verzorgen ze een clinic onder leiding van Bondscoach Dennis Sporrel. Edward van Cuilenborg doet hier live verslag van. Op de overige banen kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te tennissen, kan de volley-rally worden gespeeld en staat er een servicemeter en een springkussen. Het event wordt afgesloten met een spetterend Braziliaans feest. 

14.00  Officiële opening           
  • Frans Backhuijs, Burgemeester Nieuwegein
  • Esther Vergeer, Paralympisch kampioen en oprichter Esther Vergeer Foundation
  • Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB
14.30 Training        
15.15 Kids persconferentie
15.30 Clinic
16.20 Challenge roller-holler
17.00 Start Braziliaans feest en uitzwaaien paralympiërs

Medaillekansen                                                         
De Nederlandse rolstoeltennissers behoren al jaren tot de wereldtop. Bij de Paralympische Spelen 2012 in Londen pakte Nederland vier van de zes te winnen medailles in het enkelspel. Ook dit jaar is er kans op succes, gezien de resultaten tijdens de Grand Slams in 2016. Jiske Griffioen schreef de Australian Open en Wimbledon op haar naam en Marjolein Buis won Roland Garros. Alle spelers komen naast het enkelspel ook uit in het dubbelspel. Ook hierin zijn medaillekansen aanwezig. Als team pakten de Nederlandse dames het goud tijdens de World Team Cup in Tokyo. Egberink/Scheffers wonnen afgelopen jaar brons op het WK in Californië (USA). Op datzelfde WK pakten Koot/Griffioen de titel. Buis/De Groot vormen sinds vorig jaar regelmatig een duo en bereikten verschillende finales waaronder in de USA en Frankrijk.  

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl.
 
Niet voor publicatie
Op zaterdag 13 augustus bent u vanaf 13.15 uur van harte welkom om het uitzwaaievent bij te wonen. Om 13.30 uur is er speciaal voor de pers gelegenheid om de spelers vragen te stellen. Wilt u hierbij aanwezig zijn, stuurt u dan een e-mail naar v.vanniekerk@knltb.nl. Vermeld in de e-mail voor welke media u werkzaam bent en met hoeveel personen u verwacht te komen. 
 
Voor meer informatie:

KNLTB

Vivian van Niekerk
Communicatieadviseur
T 088 130 26 00
v.vanniekerk@knltb.nl

TV Rijnhuyse                                                  
Rick van Midde
Voorzitter 
T 06 41 66 05 41
voorzitter@rijnhuyse.nl

Adresgegevens TV Rijnhuyse
Rond het Fort 12
3439 MK Nieuwegein

LET OP! PARKEREN BIJ HOCKEYVERENIGING MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein
  
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB