Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Haase en De Bakker trappen af tegen Rusland in Davis Cup

Amersfoort, 14 juli 2016 - In het National Tennis Center in Moskou heeft vandaag de loting plaatsgevonden van het Davis Cupduel Rusland-Nederland. Aankomend weekend (15 t/m 17 juli) speelt Oranje tegen Rusland in de Europees/Afrikaanse zone Groep 1.

Vrijdag 15 juli speelt Robin Haase (ATP-95) de eerste enkelspelpartij tegen Andrey Rublev (ATP-193). In het tweede enkelspel neemt Thiemo de Bakker (ATP-132) het op tegen Teymuraz Gabashvili (ATP-103). Op zaterdag 16 juli wordt de dubbelpartij gespeeld tussen de koppels Wesley Koolhof/Matwé Middelkoop en Aslan Karatsev/Konstantin Kravchuk. Het Davis Cupduel wordt op zondag 17 juli afgesloten met de enkelpartijen tussen Haase en Gabashvili en De Bakker neemt het op tegen Rublev. 

Wesley Koolhof vervangt dubbelspecialist Jean-Julien Rojer die zich wegens een blessure heeft moeten afmelden. Koolhof vormt sinds anderhalf jaar een duo met Middelkoop in het dubbelspel en zij zijn sindsdien opgeklommen tot de 51ste (Middelkoop) en 53ste plaats (Koolhof) op de wereldranglijst voor dubbelspelers.

Tijdens deze ontmoeting op hardcourt in Moskou staat een ticket voor de play-offs van de Wereldgroep 2017 op het spel. Het is een duel in de tweede ronde van de regionale zone, waarin Nederland terecht is gekomen na de nederlaag tegen Zwitserland in de play-offs voor de Wereldgroep van 2016.

Wedstrijdprogramma
Vrijdag: vanaf 11.00 uur* eerste twee singlewedstrijden
Zaterdag: vanaf 12.00 uur* dubbelwedstrijd
Zondag: vanaf 11.00 uur* derde en vierde singlewedstrijden
* Nederlandse tijd

Davis Cup live op open kanaal Ziggo Sport
Ziggo Sport zendt de wedstrijden van het Davis Cupteam live uit. Ziggo Sport is te bekijken bij Ziggo op kanaal 14.

Livestream verbinding Rusland - Nederland op TennisTV
Alle wedstrijden zijn dit weekend ook online te volgen. Via een livestream verbinding met Rusland zijn de wedstrijden te zien op www.knltb.nl/tennistv.  
 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB